Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Genel Sekreteri Kutlay Erk, bir gazetede CTP-BG’nin içinde bölünmüşlük olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını, bu gazetelerin tamamen Derviş Eroğlu’na hizmet ettiklerini ve kendisine destek veren partiler içinde yaşanan sıkıntıların üstünü örtmek amacıyla bu haberlerin yapıldığını ifade etti. CTP-BG’nin içerisinde bölünme değil aksine büyük bir kenetlenmenin olduğunu kaydeden Erk, bu kenetleme sayesinde Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber’in ilk turdan zafer kazanacağına inanç belirtti. CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, dün akşam parti genel merkezinde düzenlenen ve tüm ilçelerde de gerçekleştirilecek olan seçim koordinasyon toplantılarına Lefkoşa İlçesi ile başladı. Seçim ekiplerine seslenen Erk, basında çıkan bazı haberlerin tamamen yapay gündem oluşturmak amacıyla yazıldığını dile getirerek, bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu’na hizmet eden gazetelerin bu haberleri servis ettiklerini vurguladı.

KAMUOYUNUN DİKKATİNİ BİZE YÖNELTMEYE ÇALIŞIYORLAR

Eroğlu’na destek veren UBP ile DP-UG içerisinde milletvekili transferleri yüzünden büyük sıkıntılar yaşandığının altını çizen CTP-BG Genel Sekreteri Erk, bu haberlerin kamuoyunun dikkatini başka tarafa çekmek için manipüle edilen haberler olduğunu söyledi. CTP-BG Parti Meclisi’nin toplanarak Cumhurbaşkanı adayı olarak Dr. Sibel Siber’i belirlediğine işaret eden Erk, son günlerde UBP, DP-UG ve Eroğlu üçgeninde büyük çalkantıların yaşandığını ve bunun CTP-BG’nin sorunu olmadığını belirtti. Bu üçgen içinde yaşanan sorunlardan korkanların CTP-BG’ye sorun ihraç edip gündemi değiştirmeye yönelik çalıştığını ifade eden Kutlay Erk, kamuoyunun dikkatinin CTP-BG’ye yöneltilmeye çalışıldığını anlattı.

BİRLİK VE BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE ADAYIMIZI DESTEKLİYORUZ

CTP-BG’nin tüm örgütlerinin birlik ve bütünlük içerisinde Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber’e destek verdiğini belirten Kutlay Erk, bunun en iyi örneğinin önce Lefkoşa’da, ardından da Mağusa’da düzenlenen kitle yürüyüşleriyle gösterildiğini vurguladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin herhangi bir seçim değil, ülkedeki bütün sorunların anası olan Kıbrıs sorunu için çok önemli olduğunu ve bu sorunu çözmek için birleştirici bir adayı seçeceklerini dile getirdi. Erk, hedeflerinin seçimi ilk turdan kazanmak olduğunu ve halkın büyük desteğini alacak olan Cumhurbaşkanı adayıyla bunun mümkün olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim