Yazılı bir açıklama yapan Elcil, Eğitim Bakanlığı eliyle 24 Kasım’ın “eğlenceye” dönüştürüldüğünü savundu. Elcil, “Eğitim Bakanlığı 18 Kasım 2016 tarihli bir genelge ile saat 11:00’de okulların tatil edilerek çocukların evlerine gönderilmelerine ve öğretmenlerin eğlenceye gitmelerini teşvik etmektedir” dedi.

Elcil, şöyle devam etti:

“Her fırsatta okullardaki eğitim süresinin kısa olduğundan ve sendikal eylemlerin eğitimi aksattığı ile ilgili asılsız söylemlerde bulunan Eğitim Bakanlığı yetkilileri öğretmenler günü kutlaması adı altında okulları tatil ederek çocukları evlerine göndererek neyi amaçlamaktadırlar?”

Şener Elcil, Eğitim Bakanlığı’nın, sendikayla yıllık çalışma takviminde uzlaşıp, bunu okullara yazılı olarak duyurduktan sonra kutlama bahanesiyle okulları tatil edip, çocukları sokağa atmanın neden gerekli olduğunu açıklamasını istedi.

Elcil, şöyle devam etti:

“Toplumsal travmalar yaratan kendi siyasi yanlışlarını örtmek için eğitimin kullanılmasına verilecek en güzel örnek Atatürk’ün manevi kişiliğinin arkasına saklanan 12 Eylül faşist cuntasıdır. Faşist cuntacılar 24 Kasım tarihini bir yandan öğretmen örgütlerini kapatıp, öğretmenleri hapse atarak işkenceden geçirirken “öğretmenler günü” olarak ilan etmişlerdir.

Adamızın kuzeyindeki kukla hükümetler ise bu günün gerçek değeri olan Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verilerek, eğitimin ve eğitimcilerin öne çıkarılması gerçeğini yaşama geçirme yerine körü körüne cuntanın emirlerine uymuşlardır”

Elcil, “Hükümet yetkililerinin, siyaset uğruna çocukların eğitim hakları ile oynamalarını protesto eder, bu oyunlara karşı çıkmaya devam edeceğimizi tüm duyarlı kamuoyuna yeniden vurgularız” ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim