Covid 19 pandemi süreci sonrası Devlet yönetiminde devam eden akıl tutulmalarının simgesi durumuna dönüşen en önemli olayların başında Pandemi Hastanesinin akıbeti gelmekte.

Kısır tartışmalar ile birlikte “Pandemi Hastanesi” bugün artık bir bilmeceye dönmüş durumda.

Pandemi Hastanesi ile ilgili resmi ağızlardan yapılan birbiri ile tezat açıklamalar UBP-HP Hükümetinin böylesi önemli ve hayati bir konuda yaşadığı akıl tutulmasının en büyük göstergesi.

Covid-19 ‘un toplum sağlığını doğrudan tehdirettiği olağanüstü dönemde ortaya koyulan mücadelede tam bir başarı sağlayan UBP-HP Hükümetinin, pandemi sonrası süreçte ise gerek ülke ekonomisi gerekse toplum sağlığını bekleyen olası tehlikeler karşsıında ayni başarıyı ortaya koyduğunu söylemek ise ne yazık ki imkansız.

Kıbrıs Türk toplumunun da bilinçli ve duyarlı hareket etmesinin de Covid-19 sürecindeki başarı da payının büyük olduğu da ayrıca ortada.

Covid-19 sonrası normalleşme süreci ile ilgili yapılması gerekenler noktasında UBP-HP Hükümetinin adım atmakta geç kaldığı gerçeği de toplumsal endişeye ivme kazandırmaya doğru evrilmekte.

Ve UBP-HP Hükümetinin pandemi sonrası yapmakta geç kaldığı konuların başında gelen ise yapımı bilmeceye dönen pandemic hastanesi gelmekte.

Ve bugün olası bir ikinci dalgaya veya koronavirüs vakalarının yeniden görülmeye başlanması durumuna Kuzey Kıbrıs bugün hazır değil.

45 gün içerisinde bitirileceği açıklanan daha sonra ihaleye çıkılacağı müjdelenen ve üzerine de birbirine tezat resmi açıklamalar yapılan pandemi hastanesinin yapımı ile ilgili hala bir arpa boyu yol alınmış değil.

İkinci bir dalga olmasa bile hava ve kara kapılarının açılması ile birlikte Kuzey Kıbrıs’ın yeniden dış dünya ile temasa başlayacağı yeni döneme ülke hazır değil.

Çünkü bir pandemi hastanemiz hala yok.

Pandemi Hastanesi ile ilgili ise hem konuşan çok hem de açıklama yapan çok.

Özellikle de UBP-HP Hükümeti tarafından.

Ancak düşünen ve kaygılanan da hiç yok gibi.

Pandemi Hastanesinin olmadığı bir ülkeye neden turist gelsin ve neden üniversite öğrencisi gelsin diye de ne sorgulayan var ne de umursayan var.

Ve UBP-HP Hükümeti böylesi bir tablo içerisinde olma görüntüsü vermekten de hicap duymamakta.

Ve böylesi acil bir durumda bile çözüm odaklı olma refleksini ortaya koyamamkta, UBP-HP Hükümeti.

Toplum sağlığını koruma yanında ülke ekonomisinin iki ana lokomotifi turizm ve yükseköğretim alanlarının olmazsa olmazı olan insan unsurunun da Kuzey Kıbrıs’I tercih etmesi yönünde stratejik önemi olan pandemic hastanesi gibi bir konuda bile UBP-HP Hükümeti çözüm odaklı davranma refleksini sergileyemiyor.

Toplum vicdanında yara açan yarım kalan hastane enkazlarının bile Devlet’e kambur olarak eklendiği icraatlar ! bir yana hasta azlığından tam randımanlı çalışmayan özel hastanelerin yenisi yapılana kadar geçici süreliğine de olsa pandemi hastanesine dönüştürülmesi noktasında UBP-HP Hükümetinin neden adım atmadığını anlamak zor.

Ve sanıyorlarsa ki pandemi hastanesinin olmadığı bir ülkeye turist ve öğrenci gelir, UBP-HP Hükümetinin hiç vakit kaymeden böylesi bir rüyadan uyanması elzem.

Kıbrıs Türk’ünü güneye muhtaç etmek ise olayın diğer stratejik yanı.

Pandemi sonrası anlamsız bir eylemsizlik ve akıl tutulması içerisinde olan UBP-HP Hükümetinin ilk once Kıbrıs Türk’ü için sonrasında da ülke ekonomisi için vakit kaybetmeden yenisi yapılana kadar bir pandemi hastanesini hizmete sokması öncelikli ve tek görevi olmalı.

Pandemi sürecindeki başarının mirası ile siyaset yapmaya devam etmek ise Kıbrıs Tük’üne ihanetten başka birşey değil.

Editör: TE Bilisim