TDP’den yapılan açıklamaya göre, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ziyarette yaptığı konuşmada, ülkenin çok kritik aşamalardan geçtiğini, bir taraftan Kıbrıs müzakerelerinin sürdüğünü, diğer taraftan da yerel seçimlere kısa bir süre kaldığını kaydetti.

Yerel yönetimlerin son yıllarda vurgun, talan ve yağma ile anılır olduğunu savunan Özyiğit, belediyelerin büyük çoğunluğunda çalışanların haklarının gasp edildiğini, vatandaşların ise hak ettiği hizmeti alamadıklarını söyledi.

Başkent Lefkoşa’nın Mustafa Akıncı’nın başkanlık görevini bırakmasının ardından sürekli olarak geriye gittiğini, uluslar arası alanda tek tanınmış kamu kurumu olan LTB’nin yerlerde sürünür hale getirildiğini ileri süren Özyiğit, Lefkoşa’yı yaşanabilir bir başkent ve uluslararası alanda hak ettiği konuma getirmek için yola çıktıklarını ifade etti.

TDP, BKP ve Baraka Kültür Merkezi olarak ülkeyi yeniden çağdaş belediyecilik anlayışı ile tanıştırmak, yerinden yönetim ilkesi ile demokrasiyi yaşama geçirmek hedefinde olduklarını söyleyen Özyiğit, “Bu mücadelede KTÖS’den de destek istiyoruz” dedi.

HARMANCI

LTB başkan adayı Mehmet Harmancı ise öğretmen camiasının kendine yakın ve samimi tavır gösterdiğini savundu.

Mali sıkıntıların arkasına saklanılarak demokrasi kavramının genişletilmemesinin hiçbir mazereti olamayacağını kaydeden Harmancı, “Bizim dönemimizde demokrasi kavramı mutlaka genişletilecek, yerinde yönetim anlayışı hakim kılınacaktır” dedi.

LTB’de mali ve idari anlamda yeniden yapılanmanın şart olduğunu dile getiren Harmancı, bunları yaparken bir yandan da yürürken sakız çiğnenebileceğini, yurttaşın derdine seçime 10 gün kala değil, 365 gün çare üretecek anlayışı geliştireceklerini söyledi.

Müzakerelerin sürdüğü, Kıbrıs sorununun tempo kazanmaya çalıştığı dönemde LTB’nin bunun dışında kalmasının kabul edilemez olduğunu belirten Harmancı, “LTB 1979’dan itibaren ilk toplumlararası işbirliği tohumlarının atıldığı ve kurulduğu günden itibaren de Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasasınca emredilen ikili komitelerin kurulması ve yaşam bulması unsurlarını hayata geçirmek için şartları zorlamak zorundadır” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim