Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler-Demokrat Parti Ulusal Güçler (CTP-BG—DPUG) Hükümeti’nin verdiği ‘gülünç’ hayat pahalılığı artışını, kat kat fazlasıyla vatandaşın cebinden alacağını kaydetti.
Bakanlar Kurulu’nun geçtiğimiz haftaki toplantısında tüm harçlara yaklaşık %7 oranında zam yapma kararı aldığını, ancak bu zamların kamuoyuna duyurulmadığını belirten Özyiğit, hükümetin şeffaflık anlayışı bu mudur? diye sordu.
Kamu çalışanlarına 30 TL ile 100 TL arasında artış yapan, ancak kamu emekli ve sigortalılara bu artışı bile yapmayan, hayat pahalılığı ödeneğini dondurarak 2015 yılı içerisinde başka artış yapmayacak olan hükümetin halka verdiğini fazlasıyla almakta kararlı göründüğünü belirten Özyiğit, özel sektörde çalışanlar için de bir önlem alınmadığına dikkat çekerek toplumu 2015 yılında ekonomik anlamda çok zor günlerin beklediğini vurguladı.
Özyiğit, “vatandaşlarımız bu ayki maaşlarını aldıklarında ve elektrik faturalarını gördüklerinde yapılan maaş artışı ile elektrikteki indirimin ne kadar gülünç olduğunu net bir şekilde göreceklerdir” dedi.
“Hükümet zamları açıklamaktan korktu”
TDP Genel Başkanı Özyiğit, maaşlara ‘gülünç’ denecek bir oranda artış yapan, elektrikte ise dar ve sabit gelirli vatandaşların kullandığı dilime yalnızca 1 kuruşluk indirim yapan hükümetin diğer yandan harçlara yapılan zammı ise topluma duyurmaktan korktuğunu belirtti.
Dövizdeki artış ve 2014 yılından sarkan ödemelerin 2015 bütçesinden karşılanacak olması nedeniyle 2015 bütçesinin gerçekçi bir bütçe olmadığını ve Nisan ayının ardından bütçeden kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle halkı çok zor günlerin beklediği uyarısında bulunan Özyiğit, “Nisan ayından sonra yine ödemelerde sıkıntılar baş gösterecek, hayat daha da pahalılaşacak ve halkımız ekonomik anlamda daha da zora girecektir” dedi.
“Bu nasıl şeffaflık?”
Vergi affı adı altında birkaç kişiye milyonlarca TL’lik kıyak geçen Hükümetin şeffaflık ve hesap verebilirlik konusunda da sınıfta kaldığını belirten Özyiğit, TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli’nin mecliste sorduğu “Vergi affından en çok yararlanan ilk 10 kişinin kimler olduğu” sorusunun yanıtsız kalmasını buna örnek gösterdi.
Güvenlik ve stratejik öneme sahip konularda gizlilik ilkesi olabileceğini belirten Özyiğit, vergi rekortmenlerinin açıklanmasında gizlilik uygulamayan hükümetin vergi affından yararlananlar konusunda bilgi verilmemesi birçok soru işaretini de beraberinde getirmektedir. Hükümet kimden neyi gizliyor” diye konuştu.
Ülkedeki mevcut sistemin belirli zümrelere hizmet ettiğini, halkın büyük çoğunluğunun ise büyük bir adaletsizlikle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Özyiğit, TDP olarak emeğin, alın terinin, hakkın-adaletin değer bulacağı bir düzen peşinde olduklarını ifade etti.
 
Editör: TE Bilisim