Son aylarda yalnızca Kıb Tek’e sınavsız-münhalsiz 150’ye yakın istihdam yapıladığını, seçim yasakları yaklaştıkça da istihdamların sürdüğünü belirten Özyiğit, “CTP-DP Hükümeti Kıb Tek’i adeta ‘arpalık’ gibi kullanıyor” dedi.

Sınavsız ve münhalsiz istihdamlardaki yanlışlık bir yana CTP-BG Genel Sekreteri’nin istihdam edilen bu kişilerin kendi partilileri olduğunu açıkça deklare ettiğini de anımsatan Özyiğit, “Bu nasıl bir siyasi anlayıştır. Siz gece gündüz UBP hükümetlerini partizanlık ve adam kayırmacılık yaptığı için eleştireceksiniz, sonra da hükümete gelince aynısını yapacaksınız. Başkası yapınca yanlış, siz yapınca doğru olmaz” diye konuştu.
Kıb Tek’te eğer gerçekten istihdam ihtiyacı varsa, bunun objektif bir şekilde usulüne uygun olarak yapılması gerektiğini, münhal ilan edilerek ve tarafsız bir yazılı sınavla işe alımların gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydeden Özyiğit, “Bu memlekette yalnızca CTP ile DP’li gençlerin değil, tüm gençlerin iş ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı. Özyiğit, sınavsız-münhalsiz, adaletten yoksun bir şekilde yapılan istihdamlara yönelik yetkili sendikanın da tepki koymasını beklediklerini ifade etti.

“Adım adım özelleştirme”
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ekonomik programın tıpkı UBP döneminde olduğu gibi şimdiki CTP-DP hükümeti döneminde aynen uygulandığını, Kıb Tek konusunda da adım adım ‘özelleştirmeye’ doğru gidildiğini kaydetti.
Seçim dönemlerinde söz verildiği gibi, Kurumun ‘özerkleştirilmesi’ adına adımlar atılmadığını, tam tersine ‘özelleştirmeye’ hizmet eden icraatlarda bulunulduğunu kaydeden Özyiğit, “TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın son ziyaretinde de ekonomik paketin aynen uygulandığı bir kez daha teyit edilmiştir. Ekonomik program diğer unsurlar yanında Kıb Tek’in özelleştirilmesini de öngörmektedir. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise, programın uygulanmayacağına dair hiçbir açıklamada bulunmamış, dahası bu konuda Ankara’ya taahhütte bulunmuştur” dedi.

“Bu nasıl halkın yanında olmaktır?”
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, elektrikte %36’ya varan indirim yapıldığı söylenirken, kullanıcıların çok büyük bir bölümünün, yani dar ve sabit gelirli vatandaşların kullandığı ilk dilime yalnızca 1 kuruşluk indirim yapıldığına dikkat çekti ve “Halkın yanında olmak bu mudur” diye sordu.

Zengin kesime ve daha fazla tüketene daha az, dar ve sabit gelirli vatandaşlara ise daha fazla indirim yapılması gerekirken, Hükümetin bunun tam tersini yaptığını belirten Özyiğit, bu kararın hükümetin halkına, emekçi kesime, dar ve sabit gelirli vatandaşa bakış açısını da ortaya koyduğuna dikkat çekti.
 
Editör: TE Bilisim