Hayvan Severler Platformu sözcüsü Münür Öztürk’ün verdiği bilgiye göre, konser Lefkoşa Dereboyu’nda bulunan Leman Kültür’de gerçekleşecek.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Hayvan Severler Platformu üyelerini kabul etti.

ÖZTÜRK

Hayvan Severler Platformu sözcüsü Münür Öztürk, kabulde yaptığı konuşmada, 40 örgütün oluşturduğu platformda değişik siyasi görüşlerden üyeler bulunduğunu anlattı.

KKTC’de hayvan haklarına olan duyarlılığın gelişmiş ülkeler seviyesinde olmadığını dile getiren Öztürk, bu bağlamda Temmuz ayı başında Hayvan Severler Platformu’nu kurduklarını söyledi.

Öztürk, belediye seçimlerinde tüm adayların hayvan hakları konusunda projeler ortaya koyduğunu ve bu durumun kendilerini memnun ettiği ifade ederek, platformun önümüzdeki dönem için hedeflerinden bahsetti.

Kısa vadede Belediyeler Birliği’yle koordine halinde Karpaz bölgesinde yaşayan eşekler için suluk temin etmek istediklerini söyleyen Öztürk, bu amaçla Pazartesi günü Leman Kültür’de, tüm geliri sulukların alımına harcanarak bir konser düzenleyeceklerini belirtti.

Öztürk, suluk projesinin ardından sokak hayvanlarını kısırlaştırmayı ve barınak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Barınak hayvanı sahiplenmeyi özendirmek adına kısa filmler çekeceklerini söyleyen Öztürk, ülkedeki iklim koşullarına uygun olmayan çin aslanı gibi köpek cinslerinin ülkeye sokulmasını engellemek için de çalışacaklarını kaydetti.

TDP Gençlik Kolları’nın da Platform’a üye olduğunu dile getiren Öztürk, TDP Genel Başkanı Özyiğit’e Pazartesi günü düzenleyecekleri konser için bilet verdi.

Öztürk şeffaflık gereği platformun elde ettiği gelirleri de, yaptığı harcamaları da kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de kabulde yaptığı konuşmada, Platform üyelerini çalışmaları nedeniyle tebrik ederek, hayvan haklarını savunmakla başlayan faaliyetlerin ülkeye sahip çıkılmasını da beraberinde getirmesi dileğinde bulundu.

Karpaz’daki hayvanların korunması için çalışma yapılmasının önemine değinen Özyiğit, hayvan hakları konusunda belediye seçimlerinde vaat ettikleri üzere çalışmalara başladıklarını anlattı.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin 30 veterinerle çalışma yürüttüğü bilgisini veren Özyiğit, hayvan haklarının TDP için de önemli olduğunu belirtti.

TDP Gençlik Kolları’nın, Platform çalışmalarına aktif destek verdiğini anlatan Özyiğit, Platform’a çalışmalarında başarılar diledi.
Editör: TE Bilisim