TDP Genel Başkanı Özyiğit, Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) Denetleme Kurulu Sekreteri Sami Fethi, Örgütlenme Sekreteri Omar Mustafa ve Yrd. Doç. Mustafa Rıza’yı kabul ederek görüştü. TDP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşme yaklaşık bir saat sürdü.
Sendika yetkilileri, görüşmede Cemal Özyiğit’e İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıların ardından Kuzey Kıbrıs’ta okuyan Filistinli öğrencilere yardım etmek için çalışma başlattıkları bilgisini aktararak destek istedi.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, Kuzey Kıbrıs’ta öğrenim gören ve savaş nedeniyle mağdur olan Filistinli öğrencilere yardıma hazır olduklarını söyledi.

Özyiğit, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına ve 1800’ü aşkın Filistinli’nin acımasızca katledilmesine çanak tutan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile seyirci kalan Birleşmiş Milletler (BM) ile Avrupa Birliği’nin (AB) tutumlarının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Özyiğit ayrıca, Ortadoğu’da akan kanın durdurulması ve Gazze’deki halka yardım eli uzatılarak, yaraların sarılmasına yardım edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.
 
Editör: TE Bilisim