CTP-DP Koalisyon Hükümeti’nin göreve geldiği günden itibaren hükümet programına uymadığı gibi, verdiği sözleri de tutmadığını belirten Özyiğit, “Başbakan bardağı doldurmak istiyorsa, CTP-DP Hükümet Programında yazanlar ile muhalefette olduğu dönemde, gerek örgütlere, gerekse de topluma verdiği sözleri tutsun yeter” dedi.
Özyiğit, “Sn. Yorgancıoğlu, maalesef bardak boş. Yaptıklarınız ve yapmadıklarınızla, daha da önemlisi hayati konularda geçmiş UBP Hükümeti’nin yolundan giderek 1 yılda büyük hayal kırıklığı yaratarak bu hükümetin miadını doldurdunuz. Yapmanız gereken boş bardağı dolu göstermeye çalışmak değil, gerçekten bardağı doldurmaktır” diye konuştu.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, katıldığı bir televizyon programında gündemdeki konular ile Kıbrıs Sorunu bağlamında gelişen olayları değerlendirdi.

“Başbakan haklı, sıkıntı çok”
Başbakan Yorgancıoğlu’nun “Önemli olan Hükümet Programı’nın uygulanıp uygulanmadığıdır. Eğer uygulanmıyorsa sıkıntı var demektir, ancak hükümetimiz son bir yılda birçok iş yaptı” söylemini değerlendiren Özyiğit, Başbakan’ın hükümet programı uygulanmıyorsa sıkıntı var söylemi ile aslında gerçekleri ortaya koyduğunu, çünkü ülkede büyük bir kaosun hakim olduğunu vurguladı.

Açıklamasında Hükümet Programında yer alan uygulanmayan maddelerle ilgili somut örnekler veren Özyiğit, “Siyasi Partiler, Seçim ve Halkoylaması yasalarında değişiklik yapılacaktı, yapılmadı, sivilleşme-demokratikleşme yönünde adımlar atılmadı, Polis Sivil otoriteye bağlanacaktı unutuldu, 3’lü kararnameler kaldırılacaktı bir yılda 51 atama yapıldı, Kıb-Tek’in özerkleştirilmesi konusunda adım atılmadı, Türkiye ile imzalanan ekonomik program revize edilecekti, tam tersi aynen uygulanacağına dair imza atıldı, hayat ucuzlayacaktı, elektrik, akaryakıt gibi temel tüketim maddeleri zamlandı, hayat daha da pahalılaştı” ifadelerini kullandı.

“Sözler de tutulmadı”
TDP Genel Başkanı Özyiğit, CTP-DP Hükümeti’nin Hükümet programına uymadığı gibi verdiği sözleri de tutmadığını vurguladı. Göç Yasası, KTHY mağdurları ve İlahiyat Koleji konularında ikiyüzlü davranıldığını, Hayvan ve Narenciye Üreticilerine verilen sözlerin tutulmadığını, Sağlık’ta örgütlü sendikaların verilen sözler tutulmadığı gerekçesiyle süresiz greve hazırlandığını, Ercan’ın geri alınmasına dair edilen büyük lafların yutulduğunu, Yeni hava yolu şirketi sözünün ‘havada’ kaldığını belirten Özyiğit,CTP-DP Hükümeti’nin verdiği sözlerin arkasında durmadığını kaydetti.

“Gerginliğin kimseye faydası yok”
Bir soru üzerine Rum Yönetimi ile Türkiye arasında yaşanan gerginliği değerlendiren Özyiğit, "Türk gemilerinin Kıbrıs sularında izleme ve araştırma faaliyetlerini sürdürmesi, Rum Yönetimi ile İsrail’in bölgede ortak tatbikat yapması ve Rum Ulusal Konseyi’nin 8 maddelik yeni önlemler paketi açıklaması, bölgedeki gerginliğin artarak devam ettiğinin göstergesidir. Gerginliğin kimseye faydası yok, sorunun aşılması için karşılıklı anlayış ve diyalog şart” dedi.

Türkiye’nin savaş gemilerini ısrarla bölgede tutmasının da, Kıbrıs Rum Liderliği’nin bunu gerekçe göstererek masadan kaçmasının da doğru olmadığını yineleyen Özyiğit, çıkış yolunun güç gösterisi yaparak gerginliği tırmandırmakta değil, çözüm odaklı diplomaside olduğunu vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim