İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, İnterpol tarafından aranan uyuşturucu baronu ve çete lideri Mark Dauglas Buddle’ın deport edilmesinin ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Öztürkler, “Babamın bizlere bıraktığı en büyük miras tertemiz Öztürkler soyadıdır. Her zaman, üstlendiğim görevlerde en iyisini yapmak, topluma faydalı olmak ve babama verdiğim sözü tutmak için çalıştım, bundan sonra da ona layık bir evlat olarak ülkemi, insanımı sevmeye onlar için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Öztürkler, “Maddi olarak; 1 arabam, 5 yıldır tamamlamaya çalıştığım fakat yarısına bile gelemediğim bir ev projem vardır. Bunun dışında bankalarda mevduat hesabım dahi yoktur. Fakat bankalarda sorumluluklarımı düzenli olarak yerine getirdiğim kredi ödemelerim vardır. Şu an bir apartman dairesinde oturmaktayım. Bu daire de rahmetli babamın alın teri ile 2002 yılında yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Serdinç Maypa yarın mahkemeye çıkarılacak Serdinç Maypa yarın mahkemeye çıkarılacak

“Birileri bir şey diyecek, yazacak diye doğru olandan geri adım atacak biri değilim” diyen Öztürkler, güvenlik kuvvetlerine ve polise güveninin tam olduğunu vurguladı.

Polis Genel Müdürlüğü’nden gelen raporları uyguladığını da dile getiren Öztürkler, “Bundan sonra da uygulamaya devam edeceğim” dedi.

Öztürkler, şöyle devam etti:

“Beni tanıyanlar iyi bilir, bilimle, ciddi verilerle ve istatistiki çalışmalarla planlamaya, iş yapmaya inanırım. Uzun zamandan beri halkımızın rahatsızlığını dile getirdiği, ülkedeki yabancıların suça karışması, kaçak olarak ülkede kalanların yarattığı huzursuzluk, mafyalaşma ve çeteleşme söylemlerinin arttığı bir dönemde bu konuda adım atacağımı ilk günden söylemiştim.

Halkımızın huzuru ve güvenliği için elimden geleni yapıyorum, bundan sonra da yapmaya devam edeceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Editör: Haber Merkezi