Geçitkale Belediyesinin bugünkü ekonomik şartlarını ve bizim ilk yüz gün içerisinde neler yaptığımızı halkımızla paylaşmak için bugün bir araya geldik.
Bizler yöneticiyiz, bizlerin görevi sorunları anlatmak ve onların arkasına sığınmak değildir.
Benim görevim GEÇİTKALE ve Belediyeye bağlı 6 köyümüzün (Çınarlı, Mallıdağ, Yamaçköy, Sütlüce, Nergisli, Çamlıca) sorunları dinleyip, çözmek ve halkımıza yaşanabilir yerleşim yerleri oluşturmaktır.
Benim yöneticilik anlayışım budur.
Bu anlayışla, halkımızın 4 yıl için bana layık gördüğü bu görevi Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımla ve Belediye personeli ile layıkıyla yerine getireceğiz.
Bu bağlamda elimden gelenin en iyisini yapacağıma kimsenin şüphesi olmasın.
Sözünü verdiğim projelerin bir kısmını başlattık.
Bugün başlattığımız ve ilk 100 gün içerisinde yaptığımız projeleri sizlerle paylaşacağız.
Detaylara geçmeden önce 4 Temmuz 2014'de Geçitkale Belediyesi’ni ne durumda devraldığımızı sizlere 4 başlık altında aktarmak istiyorum.


1) İdari Yönden:
Göreve geldiğim günden itibaren belediye idaresindeki mevcut idari yapıya müdahale edilmemiş olup çalışma sistemi üzerinde izleme yapılarak gerekli iyileştirmeler yapılmıştır. (Örneğin: Temizlik Birimi, Su İşleri Birimi oluşturuldu) Personelin özlük haklarının ödenebilmesi için devletten yardım talebinde bulunuldu. Personel için tek tip üniforma sistemine geçildi.

2) Siyasi Yönden:
Demokrasilerin vazgeçilmezi olan seçimlerin geride kaldığının bilinciyle tüm Belediye çalışanları arasında ayrım yapmayan bir yönetim oluşturulmuştur. Bununla birlikte belediye çalışanlarının da kendi iş alanlarında görevlerini sürdürürken siyasetten uzak uygulamalar yapmaları konusunda uyarılar yapılmıştır.

3) Mali Yönden:
4 Temmuz 2014 Tarihli mali rapora göre :

1, 314,189.61 TL toplam borç olarak gözüken belediyemizi maalesef kasası boş olarak devraldık. Tahsilâtı yapılamayan bu alacakların tahsilâtı için gerekli girişimleri başlattık.
Geçitkale’de Haziran ayında yapılan tahsilât oranı %39 iken Eylül ayında yapılan tahsilât oranı %63’lük bir artış göstermektedir.
Belediyemizi bu şekilde devraldık ancak başta da belirttiğim üzere bizlerin görevi sorunları anlatmak ve onların arkasına sığınmak değildir.
Bizde bu sorunların arkasına sığınmadık ve görevi devraldıktan hemen sonra icraatlarımıza başladık. Zira seçimler öncesinde halkımıza vermiş olduğumuz sözler var ve bu sözleri yerine getirmek GEÇİTKALE ve BÖLGEMİZİ yaşanabilir bir yer sunmak en büyük hedefimiz ve görevimiz.
‘’Şimdi Değişim ve Hizmet Zamanı’’ sloganıyla ilk 100 gün içerisinde yaptıklarımızı sizlere aktarmak istiyorum.



I.GEÇİTKALE KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ


“I. Geçitkale Kültür ve Sanat Festivali Yapıldı.”
Geçitkale Belediyesi’nin bu yıl 1’incisini düzenlediği Geçitkale Kültür ve Sanat Festivali açılış töreniyle 10 Eylül, 2014 günü başladı. Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, bazı milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.
Kortej yürüyüşü ile başlayan açılış töreni, açılış konuşmalarıyla devam etti. Konuşmaların ardından Gönendere Kültür ve Sanat Derneği Büyükler Halk Dansları Topluluğu gösteri sundu.
7 yıl aradan sonra yapılan festival Geçitkale ve bölge halkı arasında büyük sevinç yarattı. Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş konuşmasında, “Son yıllarda kapanma noktasına gelen festival için bu yıl yeni bir başlangıç yapıldığını belirtti. Festivalin bundan sonra layık olduğu değere kavuşmasını dileyen Öztaş, bu yılki festivale sıfır bütçeyle başladıklarını ancak bölge halkı ve esnafının desteğiyle festivalin gerçekleştirilebildiğini anlattı. Festivalin düzenlenmesine katkıda bulunan belediye personeline de teşekkür etti.”
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ve CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali’nin festival kurdelesini kesmesinin ardından stantlar gezildi. Festival Programı çerçevesinde “Darts Turnuvası”, “Çocuk Şenliği (Defile)”, “Trap Şenliği”, “Geçitkale Nostalji Voleybol Gösterisi“, “Tavla Turnuvası” , “İki Toplumlu Koro”, “Konserler” ve bunlar gibi birçok etkinlik düzenlenmişti.
Festival 14 Eylül, 2014 Pazar gününe kadar devam etti.








İkinci Bahar Yaşam Kulübü

“Geçitkale Belediyesi 65 yaş ve üzeri vatandaşların yaşam kalitesini artırma hedeflerinden biri olan ‘İkinci Bahar Yaşam Kulübü’ projesini hayata geçirdi.”
Yaşama geçirilen projede bu hizmetlerden yararlanacak 492 civarında vatandaşımız bulunmaktadır. Bu projeyle yaşlılarımız aylık periyodlarla evlerinde sağlık kontrolünden geçirilerek ihtiyaç duyan üyelere berber ve kuaför hizmeti verilecektir. Tüm üyelerimiz doğum günlerinde ve özel günlerde onlara unutulmadıklarını hatırlatmak adına evlerini ziyarete gidilecek ve onlara ilerleyen günlerde geziler düzenlenecektir. Her geçen gün gelişiminin sürdürüleceği İkinci Bahar Yaşam Kulübü hizmetleri sürekli güncellenerek devam edecektir.
Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ, "Kulübün amacının insan yaşamının her evresinde olduğu gibi yaşlılığın da mutlu, huzurlu geçirilmesinin kişinin verimliliğini ve üretkenliğini sürdürmesiyle sağlanabileceğinin unutulmaması gerektiğini, emekli olmuş ve ikinci baharlarını yaşayan kişilerin yaşamdan kopmayarak, mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak olduğunu kaydetti. Hasan ÖZTAŞ, 65 yaş ve üstü İkinci Baharını yaşayan Üyelerimizin yaşamını kolaylaştırmayı ve yaşama sevinçlerini yukarı seviyede tutmayı amaçlıyoruz "dedi. Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ , "Kulüp üyelerinin talebi doğrultusunda hizmetin çeşidini ve kalitesini artırarak hizmet vermeye devam edeceğiz "dedi.




İkinci Bahar Yaşam Kulübüne Araç Hibe
Essential Im – Ex Ltd. Direktörü Sn. Esen KADI CÜNEYT’in babası merhum Ersay KADI anısına, Belediyemizin İkinci Bahar Kulübü’nün yaşlılara verilecek hizmetler için bir adet Suzuki Alto marka araba bağışı yapılarak, araç filomuz genişletildi.


GEZİCİ VEZNE
Geçitkale Belediyesi fatura ödemede vatandaşı rahatlatacak bir uygulama başlattı. Geçitkale Belediyesi’nin “Gezici Vezne” uygulamasıyla, tahsilât veznelerinin bulunmadığı altı köyde fatura ödemede işlemi başladı.
Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ, “Gezici Vezne” uygulaması hakkında bilgiler verdi. Geçitkale’nin merkez olmasının ardından belediyeye bağlanan altıyerleşim birimlerinde uygulamanın başarıyla yürütmeyi hedeflediklerini belirten ÖZTAŞ, “Bazı yerleşim birimlerimizde fatura ödeme merkezimiz yok. Bu uygulama sayesinde, fatura ödeme merkezlerine gelemeyen vatandaşlarımız, Gezici Vezne uygulaması ile ödemelerini kolaylıkla, yorulmadan ve zaman kaybı olmadan yapabilecek” dedi. Gezici vezne programı şöyle: “Pazartesi: Nergisli, Salı: Sütlüce, Çarşamba: Çamlıca, Perşembe (Sabah) Mallıdağ, (Öğleden Sonra) Yamaçköy, Cuma: Çınarlı”




ÇİÇEK DİKİMİ…
Geçitkale’yi daha yeşil ve daha yaşanabilir bir yerleşim yeri haline getirmeye çalışan Geçitkale Belediyesi, Atatürk Büstü’nde bulunan boş alana 1000 adet dildamak çiçek dikimine başladık. Geçitkale’nin sahip olduğu doğal güzellikleri ortaya çıkarmak, kasabaya oldukça güzel ve modern bir silüet kazandırmak amacıyla çiçek dikimine başladığını ifade eden Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ; “Göreve geldiğim günden beri meydanlara, Atatürk Büstü’ne, refüjlere farklı farklı çiçekler dikerek Geçitkale’ye yeni bir çehre kazandırmak arzusundaydım. Atatürk Büstü’nde çiçek dikimi yaparak kasabamızda yeşil dokuyu artırmak, kasabanın daha rahat nefes almasını sağlamak istiyoruz. Şehitler Anıtı, Atatürk Büstü, Orta refüjlerimiz ve kavşaklarımız kasabamızın vitrinleri, görünen yüzleridir. Biz de kasabamızın ihtiyacı olan bütün orta refüjlerinde ve kavşaklarında bu çalışmaları yapacağız. Hedefimiz Belediye Bütçesine dokunmadan, yardımsever vatandaş ve esnafımızla 20.000 çiçek fidanı ile Geçitkale ve bölgesini çiçek bahçesi haline getirmektir” dedi.


Sokak Hayvanlarına Suluk
Geçitkale Belediyesi yaz ayının kavurucu sıcaklıklarından dolayı sokak hayvanlarının susuz kalmaması için kasabanın belirli noktalarına otomatik suluk yerleştirdi. Bugüne kadar sokak hayvanlar için bir çalışma olmadığını belirten Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ, gerektiğinde sulukların sayısının artırılacağını, bölgede daha çok sokak ve mahalleye konulacağını kaydetti.
Havaların ısınmasıyla sokak hayvanlarının su ihtiyacının karşılanması için böyle bir proje geliştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ, “Belirlediğimiz noktalara bu sulukları yerleştiriyoruz. Otomatik çalışan sistemle sokak hayvanları haznedeki suyu içtikten sonra hazne yeniden suyla doluyor. Sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının su ihtiyacı bu şekilde karşılanacak. İnsanlara olduğu gibi hayvanlara da duyarlı olunmalı. Belediye olarak yaptığımız bu çalışmaya halkımızın da duyarlılık göstermesini, en azından yerleştirdiğimiz bu suluklara sahip çıkarak zarar vermemelerini, zarar verenlere de sorumluluk bilincini taşıyan vatandaşın yapması gerektiği şekilde davranışlar göstermelerini dilerim. Bu sorumluluğu taşıyan tüm vatandaşlara da teşekkür ediyorum.” dedi.



Okullar Temizlendi
Geçitkale Belediyesi, Temizlik Şubesi ekipleri tarafından, Geçitkale’de bulunan ilk ve orta dereceli okullarla, 2014-2015 eğitim öğretim yılı öncesinde temizlenerek yeni döneme hazır hale getirildi.
Geçitkale Belediyesi’nin temizlik çalışması çerçevesinde, öğrencilerin uygun ortamlarda eğitim yapması için ağaçlar budandı, otlar temizlendi ve öğrenciler için sakınca yaratabilecek yabancı maddeler toplandı.
“Çocuklarımız yeni döneme temiz ortamda başlayacak”
Okullarda çok yoğun temizlik çalışması yapıldığını ifade eden Geçitkale Belediye Başkanı Hasan ÖZTAŞ, çocuklarımızın daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almasını sağlayacak ve okullardaki birçok eksikliklerin giderileceğini belirtti. ÖZTAŞ, çocukların mutluluğu için belediye olarak gücümüzün yettiği kadar ne gerekiyorsa yapılmaya çalışılacağını dile getirdi.


KABRİSTANLIKLAR TEMİZLENDİ…
Geçitkale ve Belediyemize bağlı altı köyümüzde (Çınarlı, Mallıdağ, Yamaçköy, Sütlüce, Nergisli, Çamlıca) bulunan kabristanlıklarda geniş kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirildi. Suyu dahi olmayan bazı kabristanlıklara su götürüldü.
Belediyemizin temizlik ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde başta yabani otların kesimi olmak üzere, kurumuş ağaç dalları budanarak, çevre temizliği ve düzenlemesi yapıldı.




AĞAÇLAR BUDANDI…
“Geçitkale ve Bölgesindeki ağaçlara bakım ve budama yapıldı.”
Geçitkale Belediye Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, “Bölgemizdeki ağaçlara yıllarca bakım ve budama yapılmamış ve bazı bölgelerdeki ağaçların görüş mesafesini engellediğinden böyle bir çalışmayı başlattıkları” belirtildi. Yapılan bakım ve budama işlemleri ile elektrik ve iletişim hatlarının ağaç dallarından kaynaklı tehlike oluşturması önleniyor. Görüşü engelleyen yerlerdeki budama işlemleri oluşabilecek kaza riskini en aza indirmiş olurken bir taraftan da yollar üzerine eğilmiş dallarda bu arada göz estetiğine uygun bir şekilde budanarak Geçitkale’nin ve bölge köylerinin genel görüntüsü daha güzel hale getiriliyor.


ARAÇLARA BAKIM ve ONARIM
Belediyemize ait ve zaman aşımında yıpranan ve/veya kullanılmaz hale gelen birçok aracımızın yeniden faaliyete geçebilmesi için bakım ve onarımı yapıldı. Geçitkale ve altı köyümüze hizmet veren araçlarımız için yapılan bakım ve onarım sayesinde hizmetlerimiz daha verimli ve hızlı hale getirilmiştir.


TC Yardım Heyeti’ne On Bir Adet Proje Sunuldu.

T.C Yardım Heyeti tarafından finanse edilen “ Belediye ve Köylerin Altyapı Yatırımlarına Katkı Payı Projesi” kalemi ile ilgi 2014 yılına ilişkin çalışmalar çerçevesinde Belediyemizin öngördüğü on bir adet proje T.C Yardım Heyeti Başkanlığı’na sunuldu.

Editör: TE Bilisim