Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, seçmenlerin yarıya yakınının sandığa gitmeyerek tüm siyasi partilere “Yozlaşmış ve statükoyu besleyen siyasi yapıyı değiştirin. Bunun için Siyasi Partiler Yasası ile Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nı değiştirip, vekil transferlerini önleyin ve ülkeyi tek seçim bölgesi yapın” mesajını verdiğini iddia etti.

Özkardaş, önceki gün yapılan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı ve meclis üyelikleri ara seçimiyle ilgili yazılı değerlendirmesinde, “Yıllardır değiştirilmek istenmeyen, yozlaşmış ve statükoyu besler durumdaki siyasi yapımız; ülkemizi mafyaların, çetelerin ve tefecilerin hakim olduğu bir duruma getirmiş, hukuk sistemi çökmüş, meclis çalışmaz hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

“Milletvekili, belediye başkan ve meclis üyeliklerinin ahlaki olmayan şekilde transferlerinin ve bu tür entrikalarla kurulan hükümetlerin siyasilere azalan güveni iyice azalttığını” kaydeden Özkardaş, Anayasa, yasa ve etik kuralların hükümetlerce hiçse sayıldığı, partizanlık ve yolsuzluklardan halkın umutsuzluğa kapıldığı bir yerde mevcut siyasilere inanç kalmadığı görüşünü savundu.

Özkardaş şöyle devam etti:

“Nerden Buldun Yasası’nı gerçek ve tüzel kişilerin tüm yakınlarını kapsayacak şekilde çıkartarak, yolsuzluk dosyalarını sonuçlandırın. Hukuku güçlülerin hukuku olmaktan çıkartıp, haklıların hukuku yapın, hızlı ve adil bir yargı sistemi oluşturun. Vatandaşlık ve Muhaceret Yasalarında yapacağınız değişikliklerle, artık kaldıramadığımız vatandaşlıklara sınırlama getiriniz. Dokunulmazlıklara da dokunacak yasayı ivedilikle yapınız. Anayasa’ya, yasalara ve toplumsal etik kurallara uyunuz.
‘Önce ben ve yandaşlarım değil, önce insan ve ülkem’ deyiniz.”

Özkardaş, tüm bunların yapılmaması halinde genel milletvekilliği seçimlerine de, Cumhurbaşkanlığı seçimine de katılım ve inancın daha da azalacağı görüşünü ifade etti.

Editör: TE Bilisim