Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) başkan adayı Mehmet Harmancı ve Lefkoşa ekibi seçim çalışmaları çerçevesinde Kamu-Sen’i ziyaret etti. ‘Bu Kitapçık’ta İş var’ adlı seçim bildirgesinin takdim edildiği ziyarette, görüş ve öneriler dinlendi, sorulara yanıtlar verildi.

Kamu Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, Harmancı ve Lefkoşa ekibinin çıktıkları yolda başarılı olacaklarına inancının tam olduğunu söyledi.

Bakanlık yaptığı dönemde Harmancı’nın halkın yararına olan konularda hiç tereddüt etmeden kararlar aldığını, gerektiğinde ayağına çizmesini giyerek kendileri ile birlikte sahilde temizlik yaptığını anımsatan Özkardaş, Harmancı ve ekibinin halkın yararına çalışacağından emin olduklarının altını çizdi. Harmancı’nın bu ülkenin kıyılarını kirleten, ya da bu ülkeyi pervasızca kullanmaya çalışanların karşısında dik durduğunu belirten Özkardaş, bunların Harmancı’nın neler yapabileceğinin göstergesi olduğunu belirtti.

LTB’nin bitmiş olduğunu, partizanlığın LTB’yi bitirdiğini kaydeden Özkardaş, bu durumda LTB’ye başkan adayı olmanın bile bir cesaret göstergesi olduğunun altını çizdi ve Mehmet Harmancı’nın Lefkoşa için bir şans olduğunu vurguladı.

-Mehmet Harmancı-

LTB başkan adayı Mehmet Harmancı, siyasi iradenin olması ve güç odaklarının değil, halkın çıkarlarının düşünülmesi halinde sounlara mutlaka çözüm üretileceğine inanç belirtti.

LTB’nin durumunun farkında olduklarını, gerçekler üzerinden çok iyi bir çalışma yaptıklarını belirten Harmancı, geçtiğimiz yıl 118 milyon olan borcun, bir yılda 140 milyona ulaştığına dikkat çekti ve bu durumun mevcut başkan tarafından ‘normalleşme’ olarak nitelendirilmesini halkın takdirine bıraktıklarını söyledi.

Bir durumun ‘normalleşme’ olarak adledilmesi için borcun durağan bir sürece girmesi ya da azalma trendinde olması gerektiğine dikkat çeken Harmancı, geçen bir yıllık dönemde tamamen seçimlere yönelik çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Harmancı, 29 Haziran’da halkın onay vermesi halinde, çalışanlar ve Lefkoşalılar ile birlikte LTB’yi el birliği ile daha ileriye taşıyacaklarını vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim