Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Onursal Başkanı Ahmet Necati Özkan, KITSAB Başkanı Orhan Tolun’un, CTP-BG Girne milletvekili adayı olmasından dolayı başkanlık görevinden istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Özkan yazılı açıklamasında, “Tolun’un bu görevi sürdürme ısrarının turizm sektörü ve kamuoyunda KITSAB’ın siyasete alet edildiği yönünde söylentilerin çıkmasına sebebiyet verdiğini” kaydetti.

Orhan Tolun’un siyasi bir oluşumda yer almaya karar verdiği gün KITSAB başkanlığı ve yönetiminden derhal istifa etmesi gerektiğini belirten Ahmet Necati Özkan, “Her siyasi partiden ve düşünceden oluşan Birliğimizin Onursal Başkanı olarak, ben ve bütün KITSAB üyeleri buna izin veremez. Bu durumda Sayın Orhan Tolun da istifasının ardından bütün üyelerimiz gibi KITSAB’da yasal üye görevini devam ettirmelidir” ifadelerine yer verdi.

Özkan KITSAB’ın bu dik ve onurlu duruşunun hiçbir siyasi parti güdümüne girmeden devam edeceğini de açıkladı ve turizmin barış aracı olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim