KKTC’nin 31. kuruluş yıldönümü vesilesiyle mesaj yayımlayan Özgürgün, “Kıbrıs Türk halkının yıllar süren özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi sonunda, kendi kaderini tayin etme temelinde ilan edilen KKTC’nin 31. kuruluş yıldönümünü büyük coşku, heyecan ve gururla kutluyoruz” dedi.

Özgürgün yazılı açıklamasında onurla, gururla, hür iradeleriyle kurdukları KKTC’nin bu coğrafyada siyasi bir gerçeklik ve Kıbrıs Türk halkının egemen varlığının ve geleceğinin teminatı olduğunu kaydetti ve buna inanan tüm halkın bayramını kutladı.

Özgürgün, devletini kuran, gelişmesi ve daha ileriye taşınması adına irade koyan, halkının refah ve mutluğu hedefinde hizmeti kutsal görev sayan Ulusal Birlik Partisi’nin Kıbrıs Türk halkının gelecek güvencesi ve olası bir anlaşmanın egemenliğinin ifadesi olan devletin dışında bir temelde mümkün olamayacağını vurguladığını belirtti.

Özgürgün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ulusal Birlik Partisi olarak, bu topraklarda huzurlu, güvenli, yarınlarından umutlu bir ortamda yaşamamız için, devletimizin daha da güçlenmesi, kökleşmesi adına çok çalışmalı, değerlerimize sımsıkı sarılmamız gerektiğini de unutmamalıyız.

KKTC Kıbrıs Türk halkının, Ulusal Birlik Partisi de tüm gücüyle devletinin teminatı olmayı sürdürecek, varlığını tehdit eden her girişimin karşısında dimdik duracaktır.

KKTC’nin kuruluş yıldönümünde Kıbrıs Türk halkını bugünlere taşıyan başta Dr. Fazıl Küçük, Rauf Denktaş ve çalışma arkadaşları yanında bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimize ve gazilerimize ve bu günlere ulaşmamızda her türlü fedakarlığı gösteren halkımıza, desteğiyle bizlere güç veren Anavatan Türkiye’mize minnet ve teşekkürlerimi sunarım.”
Editör: TE Bilisim