Özgürgün bugün yayınladığı anma mesajında, “Siyasette beraber yürüdüğümüz değerli kardeşim Salih Miroğlu, Ulusal Birlik Partisi çatısı altında son nefesine kadar ülkeye, devlete, halka ve partiye milletvekili ve bakan olarak değerli hizmetler verdi” dedi.

Miroğlu’nun “sevgi, saygı, hoşgörüye dayalı insan ilişkisi ve vatana bağlılığıyla halka verdiği hizmetlerin unutulmaz” olduğunu belirten Özgürgün, halka ve ülkeye daha vereceği çok hizmetler varken, siyasette en parlak döneminde aralarından ayrılan Miroğlu’nun siyasetteki tecrübe ve mücadelesini her zaman örnek alacaklarını vurguladı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin uzun yıllar genel başkanlığını yürüten, eğitimci, siyasetçi, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yapan Özker Özgür’ün de Salih Miroğlu ile aynı gün hakkın rahmetine kavuştuğunu anımsatan Özgürgün, şunları kaydetti:

“Aynı günde hayatını kaybeden Kıbrıs Türklerinin çok değerli iki ismi siyasette çok farklı kulvarda olsalar da, ikisi de ülkesini çok seviyordu. Ülke demokrasimize, eğitim yaşantımıza, siyasetimize değerli katkılar yapan her iki dostumuzu da ölüm yıldönümlerinde rahmetle ve özlemle anıyoruz.”
Editör: TE Bilisim