Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi’nin Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, iddialı söylemlerine rağmen Hükümet’in iptal edemediği Ercan ihalesinin gereğini yapamayarak, hem kazanan şirkete çalışma imkanı sağlamadığını, hem de devleti zarar uğrattığını savundu.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yorgancıoğlu’nun CAS çalışanları ve Ercan Havaalanı ihalesiyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Özgürgün, hükümet ortaklarının bir birini suçlayarak, yalanlayarak ülkeyi daha olumlu bir yere taşımasının mümkün olamayacağını dile getirdi.

“Ne acıdır ki, bugün ülkemiz yangın yerine dönüştürülmüş, ekonomimiz her yönüyle tıkanmış, çarklar durmuştur. İnsanımızın, sorunlarının çözümüne ilişkin en küçük umudu kalmamıştır. Halkımız, ülke yönetimini iki yıla yakın süredir elinde bulunduranların başarısızlıklarına, beceriksizliklerine, iş bilmezliklerine kılıf arama peşinde olduklarını görmekten sıkılmıştır” görüşlerini ileri süren Özgürgün, “Ulusal Birlik Partisi, Mayıs 2013 tarihinden itibaren ülke yönetiminde değildir. Özkan Bey belli ki, ya bu sürenin ya da hükümet etme görevini üstlendiğinin farkına varamamıştır” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun sorunlar karşısında, çaresizliğe düştükçe UBP’ye saldırdığını öne süren Özgürgün, Başbakan Yorgancıoğlu’nu halkın gözüne bakarak “yalan söylemekle” suçladı. Özgürgün, “Başbakan enkaz edebiyatı yaparak gülünç duruma düşmektedir” iddiasında bulundu.

Kıbrıs Türk Havayolları’nın batırılmasında Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in önemli rolünü olduğunu ileri süren Özgürgün, Başbakan Yorgancıoğlu’nun da bunu bildiğini savundu.

Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yorgancıoğlu’nun KTHY çalışanlarının haklarının savunulmasını üstlenen Hava-Sen’i suçlu ilan etmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyerek, “Ülkemiz çalışanlarının yarınlarına ilişkin güvence talep etmesinden daha doğal ne olabilir ki?” şeklinde konuştu.

Başbakan Yorgancıoğlu’nun Ercan Havaalanını ihalesine ilişkin değerlendirmesindeki “isteksizlik” vurgusunun devlet yönetimi ciddiyetiyle asla bağdaşmadığını savunan Hüseyin Özgürgün, “Hükümetin başı olarak, Ada’mızın en büyük Havaalanı Projesi ile ilgili “istemeye, istemeye uyguluyoruz” demek bir Başbakanın takınacağı tavır olabilir mi?” diye sordu. 
Editör: TE Bilisim