UBP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Özgürgün katıldığı bir TV programında "Halk hükümetten umudunu kesti" ifadelerini kullanarak en başından beri bu hükümetin ölü doğduğunu söylediklerini, hükümetin halkın sorunlarına çözüm bulacak noktada olmadığını savundu.

ÖZGÜRGÜN: "YORGANCIOĞLU İKİYÜZLÜ BİR POLİTİKA SERGİLİYOR"

Özgürgün "Yorgancıoğlu KKTC'nin Başbakanı olduğunun farkında değil, o iddiada değil. KKTC devletinin varlığına davranışlarıyla inanmayan bir Başbakan var. Muhalefetteyken söylediklerinin şimdi tam tersini yapıyor. Benim bu açıklamama üzülmüş ama yine söylüyorum; Yorgancıoğlu ikiyüzlü bir politika sergiliyor" şeklinde konuştu.

UBP tarafından geçirilen ve “Göç Yasası” olarak bilinen yasayı o dönemde muhalefette olan CTP-BG'nin sendikalarla birlikte Başbakanlık binası önünde yırtarak ateşe verdiğini hatırlatan Özgürgün hükümetin isterse yasayı 7 günde değiştirebileceğini savundu. Özgürgün, o zaman eylem yapan sendikaları şimdi CTP-BG ile DP-UG hükümetine karşı sessiz kalmakla suçladı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklandığı yönünde yaptığı açıklamayı da eleştiren Özgürgün, "Ülkenin sorunlarını çözdü! Cumhurbaşkanlığı seçimini düşünüyor" dedi.

ÖZGÜRGÜN:"KOALİSYON ORTAKLARININ BİRBİRLERİNDEN HABERİ YOK."

Özgürgün hükümeti eleştirirken "CTP'nin yaptığından DP'nin, DP'nin yaptığından CTP'nin haberi yok. DP'nin bir icraatına kızanlar eylem yapıyor, Başbakan 'Bu eylem niye yapılıyor? Benim haberim yok' diyor. İki başlı bir hükümet var " ifadelerini kullandı.

"MECLİS KÜRSÜSÜNDE 6-7 SAAT HER ŞEYİ KONUŞACAĞIM"

Meclis'te bütçe görüşmelerinin başlamasıyla birlikte kürsüye çıkıp, 6-7 saat “yapılmayanları” anlatacağını kaydeden Özgürgün, bütün tabloyu gözler önüne sereceğini söyledi.

Müzakerelerdeki krizi de yorumlayan Özgürgün, Rum tarafının Kıbrıs sorununu Kıbrıslı Türkleri çözerek çözme niyetinde olduğunu vurguladı.

Özgürgün, "Başbakan Yorgancıoğlu Anastasiadis masadan kaçtıktan sonra Güney Kıbrıs'a ‘Mr. Özkan’ olarak gidip DİSİ ile görüşüyor, liderler masaya dönsün çağrısı yapıyor. Masadan kalkan Anastasiadis, Sayın Eroğlu değildir. Yorgancıoğlu yaptığı bu çağrıyla Rum tarafına hizmet ediyor- Kıbrıslı Türklerin hak ve çıkarlarını göz ardı ediyor" şeklinde konuştu.

Özgürgün Başbakan Yorgancıoğlu'nun Kıbrıs sorununa yaklaşımının, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun seçimi kaybetmesine yönelik olduğunu da savundu.

ÖZGÜRGÜN: "ERKEN SEÇİM ŞART"

Özgürgün halkın umudunun kalmadığının altını çizerek erken seçim çağrısını yineledi.

Özgürgün "Anayasa referandumunda halkın yüzde 63'ü bu Meclis'te dört partinin ‘Evet’ dediği Anayasa değişikliğine ‘Hayır’ dediğini, bu sonucun dahi başlı başına seçim sebebi olduğunu” kaydederek, Anayasa referandumunu belediye seçimleriyle birlikte yapma konusunda ısrarcı olanın Başbakan Yorgancıoğlu olduğunu, Anayasa’nın aceleye getirildiğini ileri sürdü.

Özgürgün, “Yorgancıoğlu aceleye getirdi ve sonuç Meclis'i etkiledi. Bu sonuçtan sonra zaten erken seçime gidilmeliydi" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim