Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “ikiyüzlü ve yalan politikalarla hükümet yürütülemez” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun bir yıla aşkın sürede yaptıklarının muhalefette iken söylediklerinin tam tersi olduğunu savunan Özgürgün, CTP’nin muhalefette siyasi avantaj için Türkiye karşıtlığı temelinde sürdürdüğü politikaların bugünlerde renk değiştirdiğini, bunun manidar olduğunu ileri sürdü.

Muhalefet dönemlerinde özellikle Anavatan Türkiye’den gelecek su ve enerji projesini, Hala Sultan İlahiyat Fakültesi ile Hala Sultan Camii projesini, Ercan Havaalanı ihalesini ve tümden “Ekonomik İşbirliği Protokolünü” reddeden zihniyetin, bugün “omurgasız” duruşu bulunduğunu; bunun kabul edilemez olduğunu iddia eden Özgürgün, bu tür davranışların siyasi etikle bağdaşmadığını ifade etti.

Partisinden verilen bilgiye göre, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün bugün katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı.

“PARLAMENTER SİSTEM TIKANDI”

Bugün bakıldığında parlamenter sistemin tıkandığının açıkça görüldüğünü öne süren Özgürgün, parlamenter sisteme alternatif olan başkanlık sisteminin tüm adadan oy alarak seçilecek bir yapıyla pek çok sorununun ortadan kalkabileceğini iddia etti.

EKONOMİK PROTOKOLLER

UBP’nin 2013’te hükümete geldiği yıllarda CTP’den miras kalan büyük bir enkazla karşı karşıya kaldığını, bu enkazın altından kalkılması için de gerekli çalışmaların yapılarak hükümetin bütçesinde denge sağlanmaya çalışıldığını kaydeden Özgürgün, şu anki hükümet partilerinin ise destek olma yönünde değil muhalefet yapma adına sokaklara döküldüğünü, şimdi elinde yetki olmasına rağmen hiçbir şey yapamadığını savundu.

“GÖÇ YASASINA İVEDİLİK VERİLMESİNİ BİLE REDDETTİ”

Göç yasası diye adlandırdıkları yasanın hükümetteki bir vekil tarafından meclise getirilerek değiştirilmek istendiğini de anımsatan Özgürgün, Başbakanın göç yasasına karşı olduklarını şova çevirerek yaptığı gösterileri unutarak mecliste ivedilikle görüşülmesine bile “ret” vermesini de halkın takdirine bıraktığını kaydetti.

“ALLAHTAN İNSANLAR ÖLMEDEN BU DEFA MÜDAHALE ETTİ” 

KTHY mağduru CAS çalışanlarının son günlerde yaşadıklarına da değinen Özgürgün, çalışanların işten durdurularak zor günler geçirmesine sebep olan hükümetin daha önce Yerel Seçimlerin bir gün sonrası işten durdurma yönünde yaptıklarını halkın unutmadığın söyledi ve “Allahtan bu defa CAS çalışanları ölmeden partisinin direktifiyle ve ortağının hilafına müdahale etmeyi başardı… bu da büyük bir gelişme” dedi.

Şu anda ülkede gerçekten vahim bir tabloyla karşı karşıya kalındığını savunan Özgürgün, hükümet edemeyenlerin hükümetin başında durmasının hiçbir anlamı kalmadığını ileri sürdü.

Hükümet edenlerin, devlet kurumlarının siyasallaştırılması hedefiyle çalıştıklarını savunan Özgürgün, amaçlanan “Kamu Reformu”nun kamu yönetiminin CTP’nin siyasi düşüncelerinin işgaline ve partililerine teslime yönelik niyet içerdiğini öne sürdü. 

“BAŞARISIZLIĞINI UBP’Yİ KARALAYARAK ÖRTEBİLECEGİ, BAŞBAKANLIK ÖMRÜNÜ UZATABİLECEĞİ HAYALİNİ GÖRÜYOR”

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, CTP Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu eleştirerek, “Kendisini ne ülkeye ne de partisine kabul ettiremeyen Yorgancıoğlu, başarısızlığını UBP’yi karalayarak örtebileceği, Başkanlık ve Başbakanlık ömrünü uzatabileceği hayalini görüyor” iddiasında bulundu.

Özgürgün, yaptığı yazılı açıklamada, “Yorgancıoğlu’nun yalan yanlış açıklamalarla, biten tükenen Başbakanlık görevi ile hükümetinin ömrünü uzatamayacağını öne sürdü. 

Özgürgün, KTHY’nin UBP’nin hataları sonucu değil 2004-2009 yılları arasında CTP’nin verdiği zararlar ve vizyonsuzluğu nedeniyle battığını söyleyerek, şunları ileri sürdü:

“CTP Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu artık ne yapacağını ne diyeceğini iyice şaşırdı. Başarısız, uyumsuz, ne yaptığını bilmez, ne söylediyse tersini yapan hükümetin Kıbrıs Türk halkına verdiği zararlar arttıkça Yorgancıoğlu daha da kötüye gidiyor. Kendisini ne ülkeye ne de partisine kabul ettiremeyen Yorgancıoğlu’ başarısızlığını’ UBP’yi karalayarak örtebileceği, başkanlık ve başbakanlık ömrünü uzatabileceği hayalini görüyor.

CAS çalışanları ile uzlaşmak açlık grevi başlayınca aklına gelen, aylardır insanları süründüren Yorgancıoğlu, KTHY’yi batıranın UBP değil CTP olduğunu çok iyi biliyor ama olayı saptırıyor. Dahası, bugün karla devraldıkları CAS’ı batıran da onlardır. Durdurulan çalışanları Yerel Seçimlerin atlatılmasına dek gizleyen onlar oldukları gibi. 

KTHY’nin batma sebebi 2004-2009 yılları arasında CTP kadrolarının KTHY de yaptıkları hatalar ve vizyonsuzluklarıdır. THY dünya devi olma yolunda ilerlerken KTHY’yi THY’den koparan CTP olmuştur. KTHY’nin başına havacılıktan anlamayan bir yönetimi getiren de CTP’dir.

KTHY dosyasını açan biziz. Sonuna dek gidilmesini de isteyen biziz. UBP bu ülkeye zarar vermedi, vermez. Bu ülkeye zarar veren, Devleti içine sindiremeyen, hedefledikleri yolda her şeyi yapabileceğini, her türlü iki yüzlülüğü sergileyebileceğini ispat eden ve kendi sempatizanları tarafından bile acımasızca eleştirilen CTP yöneticileridir.

Ama bu böyle gitmeyecek. CTP iktidardan yine gidecek ve ülke yine rahatlayacak. Bu hükümet bitmiştir. Ya, yeni bir hükümet kurulacak ya da erken seçime gidilecek. UBP her ikisine de hazırdır.”
Editör: TE Bilisim