Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, bu vatanın şehit ve gazilerin canını, kanını ortaya koymasıyla kazanıldığına işaret ederek, “Kazanılan barış ve huzurun hiç kimse tarafından bozulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Halil Taşçı başkanlığındaki Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Karşıyaka Şubesi heyetini kabulü sırasında konuşma yapan Özgürgün, heyetin KKTC’de bulunmasının kendileri için ayrı bir önem arzettiğini dile getirerek, Kıbrıs Türkleri’nin kendileriyle her zaman gurur duyduğunu kaydetti.

Özgürgün, “Bu vatan sizlerin canını, kanını ortaya koyarak kazanılmıştır. Kazanılan barış ve huzurun hiç kimse tarafından bozulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

HALİL TAŞÇI

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Karşıyaka Şubesi Başkanı Halil Taşçı ise, KKTC’de bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün’ün genç, dinamik ve çalışkan bir bakan olmasından dolayı kendileriyle gurur duyduklarını kaydetti.

Dışişleri Bakanı Özgürgün’ün geçen hafta İzmir’de Kıbrıs konusunda düzenlediği konferansa katıldıktan sonra Kıbrıs hakkında birçok şey öğrendiklerini söyleyen Taşçı, konferansın çok faydalı olduğunu ve herkes tarafından dinlenmesi gerektiğini vurguladı.

İleriki aylarda, Kıbrıs’ta mücadeleye katılan gazilerin adayı ziyaret etmesi için gerekli programları düzenleyeceklerini de ekleyen Taşçı, KKTC’de bulunmanın mutluluğunu yaşarken, gelişmekte olduğunu görmenin de gururunu yaşadıklarını söyledi.

Heyet adına Bakan Özgürgün’e bir plaket takdim eden Taşçı’ya, Özgürgün de günün anısına Kıbrıs işi tablo sundu. 
Editör: TE Bilisim