Resepsiyonda yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı.

OĞUZ

Lefkoşa Golden Tulip Otel’de yer alan resepsiyonun açılış konuşmasını yapan UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, UBP’nin 41 yıl önce kurulurken Kıbrıs Türk halkının varlığını, birliğini ve geleceğini korumak için yola çıktığını belirtti.

Ülkenin geleceğe taşınmasına yarayan tüm anlaşmaların altında UBP’nin imzası olduğunu söyleyen Oğuz, UBP’nin KKTC için her zaman var olacağını kaydetti.

Partinin tek başına iktidara gelmesi için çalışacaklarını ifade eden Oğuz, tüm partililere birlik olma çağrısı yaptı.

EROĞLU

UBP Onursal Başkanı, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da konuşmasında, UBP’nin ülkeye kalıcı yatırımlar yapan tek parti olduğu görüşünü dile getirdi.

Son günlerde Rum tarafında Kilise ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından yapılan açıklamalara da değinen Eroğlu, “Bu konuşmalar ile, Güzelyurt kapılarında eylem düzenlemek ile anlaşmaya varmak kolay değil” dedi.

Eroğlu partililere devlete sahip çıkma çağrısı yaptı.

UBP Genel Başkanı, Başbakan Hüseyin Özgürgün de konuşmasında, UBP’nin KKTC’yi kuran, yaşatan ve yaşatacak olan parti olduğunu söyledi.

Kıbrıs’ta Türk varlığına tahammül edemeyenlerin karşılarında UBP’yi bulacağını kaydeden Özgürgün, “Kıbrıslı Türkler ile beraber yaşamak isteyen varsa UBP ve güçlü tabanı ile fikir birliği içinde olmak zorunda” dedi.

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Özgürgün, geçmiş hükümetlerin 2 buçuk yılda yapamadığını UBP’nin 5 ay içinde yaptığını söyledi.

Önlerine engeller çıkarmak isteyenler olduğunu kaydeden Özgürgün konuşmasında partisinin Anavatan Türkiye’ye olan bağlılığını yineledi.

“UBP’nin eseri olan” su ve elektrik projelerinin ülke için önemine vurgu yapan Özgürgün “Proje ve program esastır. İçi boş sloganlarla ülke yönetilmez” dedi.
Editör: TE Bilisim