Çintımar ve Guliev, yarın Lefkoşa Atatürk Stadında yapılacak olan KKTC Uluslararası Atletizm Şampiyonası için KKTC’de bulunuyor.

Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonunda yer alan kabulde, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu,  KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Eğitmen ve Milli Atlet Yiğitcan Hekimoğlu da hazır bulundu.

Başbakan Hüseyin Özgürgün kabulde yaptığı konuşmada, Çintimar ve Guliyev’i kabul etmekten dolayı onur duyduğunu, Londra’da yer alan Dünya Atletizm Şampiyonası’nda birinci gelen Guliev ve 400 metre bayrak yarışında Türkiye adına yarışan Yiğitcan’ın hem Kıbrıs Türk, hem de Türk halkına çok güzel anlar yaşatacağına inandığını söyledi.

Başta atletizm olmak üzere pek çok alanda Kıbrıslı Türklerden çok yetenekli sporcular çıktığını vurgulayan Özgürgün, ancak Kıbrıs Türk halkına uygulanan ambargolardan dolayı sportif anlamda da çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Özgürgün, Kıbrıslı Türk yetenekli sporculara Türkiye adına uluslararası arenalarda yarışma imkanının sunulmasıyla Dünyaya da mesaj verildiğini söyledi.

Özgürgün Berlin’de yer alacak olan Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Guliyev ve Hekimoğlu’nu stadyumda izlemeyi istediğini de dile getirdi.

ÇİNTIMAR

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise, Berlin’de hedeflerinin hem 200 hem de bayrak yarışında madalya olduğunu, bayrak yarışında takım üyelerinin derecesinin 10:20’nin altına düşmesinin podyumda yer almak anlamına geldiğini söyledi.

Çintımar, Kıbrıs Türk atletlerin bir gün kendi ülkeleri adına yarışmasını temenni etti.

GULİEV

Ramil Guliyev de Berlin’de amaçlarının madalya kazanacak yarışlar çıkarmak olduğunu belirtti ve kabul için teşekkür etti.

Kabulde karşılıklı hediye verildi.

KKTC ULUSLARARASI ATLETİZM ŞAMPİYONASI 

Bu arada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Uluslararası Atletizm Şampiyonası'na, Türkiye'den 11 sporcu katılacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, KKTC Atletizm Federasyonu tarafından yarın Lefkoşa'da düzenlenecek organizasyonda, 10 ülkeden 60 atlet mücadele edecek.

Dünya şampiyonu milli atlet Ramil Guliyev ile dünya ikincisi yüksek atlamacı Ukraynalı Yuliya Levchenko da KKTC'de yarışacak.

Şampiyonaya katılacak Türk atletler şöyle:

Tuğba Aydın (100 metre, uzun atlama), Melike Malkoç (100 metre), Rümeysa Ökdem (yüksek atlama), Özge Soylu (100 metre engelli), Şilan Ayyıldız (800 metre), Ramil Guliyev (100 metre), Kayhan Özer (100 metre), Akın Özyürek (400 metre), Levent Ateş (1500 metre), Toygar İsmet Pekbak (cirit atma), Alper Kulaksız (uzun atlama).

Editör: TE Bilisim