ÖZGÜRGÜN: CTP TÜRKİYE KARŞITLIĞI YAPIYOR!ÖZGÜRGÜN: CTP TÜRKİYE KARŞITLIĞI YAPIYOR!


Dün sabah Kanal T’de Hakan Yıldırım’ın programına katılan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün aşağıdaki açıklamaları yaptı:

Muhalefetteyken söyledikleri ile hükümete geldiklerinde söyledikleriyle ekonomik protokol ve başka konularda bize sinyal veriyor. Hükümetin özü ve sözü bir değil. Yapmak istedikleri başka söyledikleri çok başka.
Oy verenler de onları peşinden gitmeyecek bu hükümet yakın zamanda tabansız kalacak. Olaylar oraya gelecek ki hükümet muhalefetken neyi eleştirdiyse aynı şeyi yapmak zorunda kalacak. Hedef yalan söyleyerek iktidara gelmekti. Çok yakın zamanda gidecek yolları kalmayacak ve tıkanacaklar.
Yıkım paketi diyorlardı fırlatıp yere atacaklardı revizeye geldik şimdi revizeden de vazgeçtiler program olduğu gibi kabul.

Ekonomik program gibi halkın o andaki hissiyatına yalanla dolanla müdahale edip çok ciddi yanlışlar yaptılar.

UBP dün de programın arkasındaydı bugün de… CTP ucuz siyaset yapıyor ve halk hemen bunun farkına vardı.

Halkı kandırma ve yalan politikasıyla göreve geldiler.
TOMA konusunda muhalefetteyken de çok şey söylediler. Sonra ne oldu başbakan muhalefet lideri gibi demeçler verdi. Başbakan bu ihaleyi istemiyorum der durdururdu. Ama yapmadı çünkü özü ve sözü bir değil bunların. İktidarda olduğunu unutarak açıklama yapıyorlar.
Kalkıp genel sekreter aracılığıyla vatandaşlık vermeyeceğiz diyorlar kime karşı bu söylemler bunun gibi başka söylemler… Baktığımızda neye ve kime karşı oldukları belli. Ama saklanıyorlar. Bir yerlere karşı mücadele ediyorlar.
İktidara gelmek için her tarafı darmadağın ediyorlar iktidara gelince de apışıp kalıyorlar. Türkiye karşılıksız yardım yapıyor. Anavatanımız olduğu için veriyor. Sizin anavatanınız sizden tedbir istiyor siz buna karşı asıp kestiniz.
Birkaç sendika ile birlikte anavatan Türkiye’ye karşı saldırıya geçtiniz. Şimdi bunu nasıl çeviririz diye uğraşıyorlar. Özünüz sözünüz bir olsun. UBP’nin anavatana karşı hiçbir tutumu olamaz. Anavatan olmadan burada hayat olmaz. Bunu Rumlar da söylüyor.

Bunların özünde Türkiye’yi sevmemek var, bunların sevdiği Hristofyas, Anastasiadis. Bunların derdi onlar. Türkiye burada olmayacak, ordu burada olmayacak ve Rumlarla anlaşma yapıp devam ediyorlar bunu saklıyorlar sinsi sinsi yapıyorlar.
Genel sekreter ilçe başkanları çıkıp ne düşündüğünü bana söyleyecek. Muhalefetteyken asıp kesip İktidar geldikten sonra da sinsice kabullenme politikasından vazgeçecekler. Gizli kapaklı saklı işler yapıyorlar. Bunların politikası güneyin politikasıyla aynı bunu açıkça söylüyorum.

Çıkın bunu erkek gibi söyleyin. Özün sözün bir değil. İstemediğin Türkiye’yi de yanına almaya çalışıp bunu yapmaya çalışıyorsun. Bunların hepsi Türkiye’ye karşı.
Bu iktidara gelenler son nüfus sayımında ve ondan öncekilerde BM ile beraber olup çok vatandaş oldu diye Türkiye’ye karşı bas bas bağırdılar, şikayet ettiler, Türk kardeşlerime karşı. Türkiye’den gelenlere yerleşik diyorlar. Güneyde oy kullananların yüzde kırkı sonradan vatandaş olanlar. Burada öyle bir şey yok. Bunlar ortalığı karıştırıyorlar. İrade değişti diyorlar. UBP İskele’de 3’üncü parti çıktı vatandaş yapılanların çoğu oradan hani bize niye oy vermediler. Çığırtkanlıkla politika yapıyorlar. Saçmalıyorlar” YD
İktidar olmuş bir muhalefet görüyoruz. KKTC’nin anavatan Türkiye’yi hazmedemeyip kabullenmeyen burada iktidar olamaz. Bunlar KKTC’ye de karşı. Hükümet protokolünde bir tane anavatan bir tane KKTC lafı yok. Türkiye’ye karşı kim erkeklik gösterirse güzel iş yaptı modası çıktı. Arkadaki partili yetkililer yapıyor bunu.
Türkiye olmadan hiçbir şey olmaz bunu Rumlar bile gördü. Su, elektrik, doğalgazda Türkiye olmadan bu işler olmaz. Rumlar görüyor ama bunlar görmüyor. Şımarıklık boyutunda erkeklik yapıyorlar. Kaçamak ve üstü kapalı mesajlar veriyorlar. Göreceksiniz vatandaşlık işinden de çark edecekler. Zamanında bizden fazla yaptılar şimdi de yapacaklar. Rakamlar ortada. Söyledikleriyle yaptıkları aynı değil. Bunların niyetleri farklı. Bunu yaparken çok tehlikeli konulara giriyorlar.
(Yeni Düzen) 
Editör: TE Bilisim