Toparlanıyoruz Hareketi lideri Kudret Özersay bir süre önce UBP’den İskele milletvekili adayı olacakları basında yer alan iki isim konusunda bazı sorular sordu ve seçmeni uyardı. Özersay Karpaz sahillerine yasa dışı olarak inşa edilmiş olan yapıların Toparlanıyoruz Hareketinin de girişimleriyle önce mühürlendiğini ancak daha sonra İskele Kaymakamı Merhametsiz ve Orman Dairesi Müdürü tarafından aynı mühürlerin kaldırılarak bu kanunsuz işletmelere faaliyetlerini devam ettirme izni verildiğini gündeme taşıdı ve yasaya aykırı bu durumu eleştirdi. Özersay “seçime iki ay kala” apar topar bu mühürlerin kaldırılmasının, aday olacakları söylentileri çıkan üst düzey kamu görevlileriyle de bağlantılı olabileceğine dikkat çekti. Bu açıklamalar üzerine sosyal medyada yorum yazan Orman Dairesi müdürü konuya tepki koydu ve bu durumun sorumlusunun kendisinin değil Turizm Müsteşarı olduğunu ileri sürdü. Özersay’ın Orman Dairesi Müdürüne konunun yasallığı konusunda sorduğu sorulara ise yanıt vermemesi dikkat çekti. Aynı zamanda Müdür, seçimde aday olacağı yönündeki iddiaya da yanıt vermedi. İşte Özersay tarafından yapılan o açıklama ve gelen tepkiler.

-- Yasa maddeleri çok açık: Karpaz Altın Sahil'deki yapılar KANUNSUZ!
-- Şikayetler üzerine bazı üst düzey kamu görevlileri müdahale ediyor, yasa maddelerini uyguluyor, 10'dan fazla tesis MÜHÜRLENİYOR!
-- Sonra? İçişleri Bakanının talebi ile Kaymakam ve Orman Dairesi Müdürü devreye giriyor, geçen hafta KANUNSUZ şekilde mühürler kırılıyor!
-- Yasaya rağmen bu siyasiler ve yöneticiler KANUNSUZLUK yapan kişilerle sözleşme yapıp buraların mühürlerini kırıyor ve KANUNSUZLUĞUN devamını sağlıyor!
-- Son gelen haberler HEM Kaymakamın HEM de Orman Dairesi Müdürü'nün erken seçimde aday olacağı yönünde!
Seçimde "yeni yüzleri" seçmek isteyenlere duyurulur... 

Ibrahim Tokkan ·
kudret bey, turizm bakanlığı da şu silk route festivali için yer arıyormuş... altın kumsal tepkilerinden sonra... bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Unal Karaca
Bunlar zaten senelerdir alışılagelmiş uygulamalardır Hoca Kıbrıs'ta. Kanun varsa Kanunsuzlara ve kanunsuzluklara karşı açık açık mücadele etmek lazım, haykırmak lazım. Nedir bu masgaralık bu Kuzey Kıbrıs'ta??? Yani bu yetkililer Süper Zekalıdırlar??

·
Anber Onar
Bu düzendeki hiçbir şeye şaşamıyorum. Bir gün şaşırmak istiyorum!

·
Mine Olgu
İçişleri Dışişleri... Ma neyin içi dışı be ama. İçine ...edilmiş herşeyin kalfı dışı... Kabul etmeyip savcılığa suç duyurusu yapalım. Bakalım o İç ...iç bu defa napacak?

·
Husniye Emel Özer
Her gün kanunsuz uygulamalar çoğalarak bugüne gelinmedi mi? Ne imar, ne çevre, ..ne iskan...ne tayin-terfi....olması gereken şekilde mi yapıldı? Hatır-gönül, al-ver, yağlama, yağlanma, çıkar, ....kullanılan yöntem ve kelimeler olmadı mı? Yıllardır, yalanı, riyayı, avantayı, ve daha nice olumsuzlukları topluma enjekte ederek, alışkanlık haline getiren kimlerdir? Usandık bunları yazmaktan, konuşmaktan.. Düzen istiyoruz, adalet istiyoruz....İnsanca yaşamak istiyoruz....Gereği lütfen.........

·
Hilmi Rauf
Yani "YENİ YÜZLER" den seçerken "YENİ YÜSSÜZ YÜZLER" in ayırdında olmak gerekir doğruysa anladığım.

·
İrfan Tansel Demir · 
Bravo kudret bey, işte olayları bu şekilde ancak provoke edebilirsiniz. Öncelikle işin sahibi TUrizm MÜSTEŞARI, bahsettiğiniz protokolü yazan ve bu sorunun çözülmesi için üç bakanın da imza koyduğu ve sorunu kökünden çözecek bu protokolü mal sahibi olarak benim imzalam ve bu çözüm sürecinde mühürlerin tekrar kaldırılması için Müsteşar Şahap Aşıkoğlu tarafından yetkilendirilen kaymakam işini yaparken bu yanlış yorumlar sizi toparlamaz. Eğer iddialarınız için ısrarlı iseniz kamuoyu önünde tartışalım. Ancak gerçeği yansıtmayın bu iddianızı, üstlendiğiniz misyonunuz ile bağdaştıramadım. Gerçekleri bilmeden yorum yazan arkadaşlarınızı da yorumlarını aynen iade ediyorum.


Kudret Özersay
İrfan Bey; Bu yapıların yasadışı olmadığını söyleyebilir misiniz? Yasadışı değilseydi neye dayanarak mühürlenmişti? sözünü ettiğiniz protokolü sorunun çözümü için yapmışsanız eğer, yasa tanımayan bu işletme sahiplerine bir başka yerde yeni tesis yapıncaya değin bu yapıların mühürünü kırıp, yasadışılığın devamına neden izin verildi? Mühürlenen yerler konusunda dava devam etmiyor mu? Ediyorsa, tartışmalı olan bir yer için seçime iki ay kala protokol yapılmasını nasıl açıklayabiliriz? "Yapılan yanlıştır ama sorumlusu, ya da yapan ben değilim Turizm Bakanlığı müsteşarıdır" mı diyorsunuz? Sorumlusu Şahap beyse, yazdıklarım, sorularım aynı zamanda onun için de geçerlidir. Karpaz köyü içerisindeki onlarca turizm işletmecisi bu yasadışılık nedeniyle, herkes "deniz kenarında" kalmak istiyor diye kan ağlıyor müşterisizlikten. Bu sorular yanıt bekliyor

İrfan Tansel Demir ·

2005 yılına kadar yasal olanlar vardı ve bölgenin statüsü özel çevre koruma alanı olarak değiştikten sonra bu sorun yetki karmaşası içerisinde çözümsüz kaldı. Son olarak yetkili makam olan çevre dairesi bu protokol ile sorunun çözülmesi için adım attı ama maalesef bilgiden yoksun bu söylentiler sizide yanlışa itti. Protokol ile 30 Nisan 20014 tarihine kadar bu sorunun çözülmesi hedeflenmekte ve bu geçiş döneminde mühürleyen makam kaymakama yetki vererek mühürleri tekrar kaldırmıştır. Saygılarımla
·
Teksen Koroglu
Yasaları uygulamayan bir yürütmeyi ,yaptığımız şikayetleri görmeyen ve yasadışı bu uygulamalara dur diyemeyen bir yargı 'yı hangi yönetim biçimlerinde gördüğünüzü ve adının ne olabileceğini bu halk düşünmeli ve cevabını vermelidir. Turizm çevre eski eserler YASAL OLMADIĞININDAN MÜHÜRLÜYOR Devletin diğer kolu içişleri , kaymakamı ,mühürleri açıyor.Bu nasıl bir komedi devlet yönetimini çocuk oyununa çevirdiler.

Kudret Özersay
Birileri gecekondu mantığı ile, sırf yasalar uygulanmıyor ve bu konuları takip eden olmuyor diye bazı sahil bölgelerini kapatmış durumdadır. Daha sonra da "buraya şu kadar yatırım yaptım, ne yapayım yani?" deniliyor. Yani aslında tam da bir oldu-bittiyapılyor. Sonra bir bakıyoruz siyasiler ya o yapıları başka bir yere taşımak için mevcut ihlalciler için masrafları da üstleniyor. Bir başka ifadeyle yapanın yanına kalıyor. Konuştuğum çok sayıda küçük turizm yatırımcısı var, Karpaz'da, kuzey sahilinde. Hepsinin yaşadığı kredi ve benzeri sorunlar var. Onlardan birinin az önce benimle paylaştığı yoruma kim ne cevap verebilir ki? "Kudret Bey, Karpaz sahillerinde adamlar yasayı hiçe sayıp bu binaları yaptılar, YANLARINA KALDI. Acaba bu kadar eziyet çekeceğimize biz de mi bir sahili işgal etseydik, ne diyeceğimizi bilemiyoruz artık...". Mesele yasanın yapılması değil, uygulanmasının sağlanmasıdır. Siyasiler popülist davranmayı bırakıp "sen bu yapıları yasaya aykırı olarak yaptın, bana oy vermeeyecek olsan da ben bu yasayı uygular bu yapıları yıkarım" diyemedikleri sürece bu anlamsız ve ülkenin çevresini veran eden uygulamalar devam edecek.

·
Unal Karaca

Turizm ve Çevre Bakanlığı kokuşmüştur. Bir insanın ağzı ile ya izinler veriliyor ya da alınıyor. Müdür sizi sever ve sizden nemalanırsa köşeyi döndüğünüzün günüdür.. Eğer sevmezsa veya menfaatı yoksa yalan yanlış ve hayali nedenlerle izinlerinizi alabiliyor, sizi iflasa sürükleyebiliyor... VE ELDEN HİÇ BİRŞEY GELMİYOR ÇÜNKÜ ŞİKAYET EDEBİLECEK, HAK ARAYACAĞIMIZ BİR MÜESSESE YARATILMAMIŞ..Herkesi önlerinde süklüm püklüm yalvarır gibi dürmaları için ellerinden gelen tüm düzenek ve teşkilatlarını kurmuşlar bu halk düşmanları..

Sahap Aşıkoglu
Adım geçtiği için konuya açıklık getireceğim ancak
konu hakkında yargıda dava sürecinin devam ettiğini de önceden belirteyim

1- muhürleme olayı eski eserler dairesi yasasının verdiği yetkiyle yapılmıştır
2- bu konudaki dava halen mahkemede sürmektedir
3- eski eserler dairesi konu hakkında yıkım kararı da çıkarmıştır ve bunu uygulaması gereken kaymakamlıktır
4- konaklama tesisleri hiç bir zaman yasal olmamıştır
5- arazilerin sahibi orman dairesi olup kiralayan da orman dairesidir çevre dairesinin mülkiyetle alakası yoktur
6- mühürleme ve mühür kırma yetkisi devredilemez
7- bakanlık butün haklarını saklı tutmaktadır
Editör: TE Bilisim