Özersay, “bizler yeni neslin temsilcileri olarak gençlerin kendi geleceklerine sahip çıkacağını, gençlerin artık 1970lerin ya da 1980lerin yüzleriyle ve siyaset anlayışı ile değil, 21. Yüzyılın siyaset anlayışıyla geleceğe bakmak istediklerini görüyoruz. Gençler artık geleceğe bakmak, dünyadaki gelişmeleri okuyabilen, anlayabilen, yakından takip edebilen ve çağdaş bir dil kullanabilen işinin uzmanı olan yeni ve genç yüzleri görmek, kendilerinden birisinin bu ülkeyi ve bu toplumu hak ettiği gibi temsil etmesini istiyorlar. Yeni bir yola çıkma, Cumhurbaşkanı adayı olma nedenim de budur zaten. Dünyada siyaset hayatında köklü değişimlerin gerçekleştiği ve arayışlar yaşanan bir dönemde, Kıbrıs Tük Halkının da sorunların çözümüne katkı koyabilecek genç ama aynı zamanda tecrübeli bir isme ihtiyacı olduğuan inanıyorum. Dünya değişiyor, bu değişime ayak uydurabilecek ama hepsinden önemlisi bu değişimi anlayabilecek yeni bir yönetim, yeni bir siyaset anlayışıyla Kıbrıs Türkü bu adada onuruyla var olmaya devam edecek.Bunu hep birlikte başaracağız” dedi.

Özersay: “Vatandaş Eski Siyaset Anlayışından Bıktı”
Kudret Özersay vatandaşın 21. Yüzyıla uygun, dünyadaki gelişmeleri okuyabilen, Kıbrıs Türk tarafının kendi önerilerini geliştirip yapıcı bir tutumla aktif bir diplomasi yürütebileceği yeni nesil siyaset vurgusu yaptığına dikkat çekerek “hesap verebilen, hukukun üstünlüğüne saygı duyan ve ülkesinden ve halkından umudunu yitirmeyecek, kararlı ve cesur davranabilen yeni bir liderlik kaçınılmazdır” dedi. Yapmış olduğu bölge ve köy ziyaretlerinde en fazla gözlemlediği hususun vatandaşların eski siyaset anlayışından bıkması olduğunu vurgulayan Özersay, “insanlar haklı olarak aynı yüzleri görmekten, tutulmayacağını bile bile verilen aynı sözleri dinlemekten yorulmuş durumdadır. Bu nedenle bu ülkede özellikle gençler arasında yaratılan umutsuzluğu kırmak için adım atma, inisiyatif alma, liderlik gösterme niyeti olan yeni nesle şans vermek gerekir” dedi.

Her ‘Bağımsızım’ Diyen Bağımsız Olmaz
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkenin geleceğiiçin çok önemli olduğuna da dikkat çeken Özersay “artık sözde değil gerçek anlamda bağımsız bir ismin bu göreve gelmesi gerekir. Yıllarca siyasi partisi olan, hayata hep o partilerin gözlükleriyle bakmış olan isimler şimdi bize ‘bağımsız’ olduklarını söylüyorlar ama vatandaş her bağımsızım diyenin bağımsız olmadığını çok iyi biliyor. Kimse vatandaşları aldatmaya kalkmasın. Bu ülkenin başına ne geldiyse hep adam kayırmacılıktan ve partizanlıktan geldi. Partizanlığın önlenmesi bakımından gerçek anlamda bağımsız bir duruş çok önemlidir. Yıllarca pek çok görevde bulunmama rağmen, herhangi bir siyasi partiye ya da siyasiye vefa borcu duyacak bir geçmişim, bir menfaat ilişkim olmadı. Bu nedenle göreve geldiğimde herkese eşit mesafede duracağım , vatandaşlar arasında siyasi partisi ya da siyasi görüşüne göre ayrım yapmayacağım sözünü gönül rahatlığıyla verebiliyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilisim