Ziyareti sırasında Dernek yetkililerinden faaliyetler konusunda bilgi alan ve sorunları dinleyen Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, göreve gelmesi halinde başta Sağlık Bakanlığı ile işbirliği halinde Cumhurbaşkanlığının bu ve benzeri alanladaki sorunların çözümüne katkı koyması için gereken adımları atmaya hazır olduğunu vurguladı. Özersay “Halktan çok olumlu tepkiler alıyoruz, toplumun farklı kesimlerinden destek görüyoruz. Özellikle gençlerin gösterdiği ilgi bizleri memnun ediyor. Sözde değil, gerçek anlamda bir değişim için ciddi bir talep var. Toplum olarak bu değişimi yapma yolunda Nisan’da başarıya ulaşacağız ve yeni nesil bu görevleri üstlenecek. Buna samimiyetle inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay Thalassaemia Derneği yetkililerini ziyaretinde “bu ülkenin yöneticileri, bu alandaki en önemli ihtiyaçlardan birisi olan kan vermeye ilişkin olarak vatandaşa örnek olacak adımlar atmalıdırlar. Geçtiğimiz günlerde köy ziyaretlerimiz sırasında Nergisli’de bir kan bağışı kampanyası gördük ve çekinmeden bizler de katkı koyduk. Ancak öyle anlaşılıyor ki sadece bağış kampanyası ile kan ihtiyacı giderilebilecek durumda değildir. Daha fazlasını yapmak gerekir” ifadelerini kullandı.

Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu ise, özellikle yeni doğumlarda bu rahatsızlığın artık neredeyse hiç görülmediğini, yeni doğumlar açısından bu sıkıntının neredeyse sıfıra çekildiğini ancak başta kan olmak üzere diğer bazı ilaçların bulunması, zamanında ve yeterli miktarlarda tedarik edilmesi konularıyla her ay kendilerinin uğraşmak ve takibini yapmak durumunda kaldıklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay da gerek bu sıkıntıların gerekse bu rahatsızlığa sahip olan bireylerin kamuda istihdamı konusundaki hükümlerin uzunca bir süredir uygulanmamasının yarattığı rahatsızlığın giderilmesi konusunu takip edeceğini dile getirdi.

Thalassaemia Derneği ziyaretinde, Derneğin bazı Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu görüşmede Cumhurbaşkanlığı konusundaki vizyonunu da anlatan Kudret Özersay, vatandaşın ülke içindeki sorunların çözümü konusunda beklentileri olduğunu, anayasal ve yasal yetkileri bağlamında Cumhurbaşkanı olarak göreve gelmesi durumunda bu türden iç sorunların çözümünde siyasi liderlik göstereceğini vurguladı.
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Özersay, halktan çok olumlu tepkiler aldığını ve özellikle gençlerde yeni bir siyaset anlayışı talebi geliştiğini vurguladı. Dünyayı okuyabilen, anlayabilen, dünyada yaşanan gelişmeleri takip edebilen, konuşabilen, dünyanın anlayabileceği türden politikalar üretebilecek olan yeni neslin bugün siyaette olan ve yıllarca aynı anlayışla sorunların çözümüne pek de bir katkı koyamayan yaklaşımlar yerine daha farklı bir arayış içerisinde olduğunu belirten Özersay, gördüğü ilgiden memnun olduğunu dile getirdi.

Kudret Özersay temiz siyaset bağlamında sorulan bir soru üzerineyse şunları ifade etti: “Bir süre önce kamuoyunda bir açıklama yaparak, herhangi bir yasal zorunluluğu olmamasına rağmen benim ve eşimin mal varlığını açıkladım. Çünkü siyasilerin temiz bir siyaset izlemesinin yollarından bir tanesinin de bu olduğunu düşünüyorum. Yeni bir siyaset anlayışı derken, sadece Sayıştaylığın ya da sadece meclis başkanının denetleyeceği bir şeyden bahsetmiyorum. Halkın da belirli görevlerde olanları denetlemesinin son derece önemli olduğunu düşünüyorum.’’
 
Editör: TE Bilisim