"Cumhurbaşkanlığı'na aday olma kararım ertesinde bu sabah itibariyle sayın Cumhurbaşkanı Müzakerecilik görevimin devam etmemesi yönünde aldığı kararı tarafıma bildirmiştir. Memlekete hayırlı olsun...

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu tarafından yapılan açıklama aşağıdadır. 
"Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan açıklama;
“Kıbrıs konusunda hassas ve kritik bir süreç yaşanmaktadır.
Cumhurbaşkanımız gazetecilerin değişik zamanlarda yönelttikleri Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili soruları üzerine, ‘Kıbrıs konusundaki görüşme sürecine yoğunlaştığını, kararını en erken Kasım ayında vereceğini’açıklamıştı.
Cumhurbaşkanımızın Şubat ayında Kıbrıs konusundaki görüşmelerde müzakereci olarak görevlendirdiği Sayın Kudret Özersay ise Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamış bulunuyor.
Cumhurbaşkanımız Sayın Derviş Eroğlu bu sabah Sayın Kudret Özersay’la görüşmüş ve bu durumda Sayın Özersay’ın Doğu Akdeniz Üniversitesi’ndeki görevine dönmesinin daha uygun olacağını kendisine bildirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız müzakerecilik görevinde verdiği hizmetler dolayısı ile Sayın Özersay’a teşekkür etmiştir.
Kudret Özersay ve Cumhurbaşkanlığı ekibi ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide arasında bu sabah yapılan görüşmeye Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesi ile Diplomatik İşler Özel Danışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sayın Osman Ertuğ ve Cumhurbaşkanlığı ekibi katılmışlardır.
Cumhurbaşkanımız Sayın Eroğlu müzakerecilikle ilgili yeni görevlendirmelerini daha sonra açıklayacaklardır."

Editör: TE Bilisim