Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Kıbrıs Postası TV'de yayınlanan ve ‘Gökhan Altıner'in hazırlayıp sunduğu 'Sabah Postası' programına konuk olarak Türkiye’ye bağış olarak gönderildiği ifade edilen 17 milyon TL’yi değerlendirdi.

“ATAOĞLU SÖYLEDİ”

Olayın iddia olmaktan çıktığını kaydeden Özersay, hükümet ortağı Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’nun da 17 milyon TL’nin verilmediğini söylediğini kaydetti. Türkiye’deki sel ve yangın felaketinde insanların mağdur olduğunu belirten Altıner, olay yerine buradan da ekiplerin gidip katkı koymaya çalıştığını hatırlattı.

YDP Tüzük Kurultayı 5 Mayıs’a ertelendi YDP Tüzük Kurultayı 5 Mayıs’a ertelendi

“GÖRDÜĞÜMÜZDEN DAHA VAHİMMİŞ”

Ağustos ayının sonunda bunun para toplanma olayının siyasi şov olduğunun görüldüğünü kaydeden Özersay, “Meğer gördüğümüzden daha vahimmiş” dedi. “Allah, akıl, izan versin” diyen Özersay, toplanmayan ve verilmeyen paranın verilmiş gibi yapılarak devletin rezil edildiğini vurguladı. Kalan miktarın toplanması için bankacıların da aranmaya başlandığının altını çizen Özersay, hükümetin fellik fellik parayı toplamaya çalıştığını kaydetti. Özersay, yapılanın diplomatik ahlak açısından doğru olmadığını da ifade ederek, “Kıbrıs Türk siyasi tarihine kötü örnek olarak geçecek 17 milyon meselesi var. Bugünler geçecek, bu yapı bitecek hükümet ruhunu teslim etti” dedi.

KIBRIS POSTASI

Editör: Haber Merkezi