Geçmişte Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı, Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Başkanlığı yapmış olan, kendi siyasi partisi hükümetteyken bu görevlerde bulunan isimlerin bugüne değin ne yaptıkları, ülkemizin ne duruma geldiği ortadadır. Cumhurbaşkanı seçildiklerinde yolsuzlukların üzerine gideceklerini söylemeleri vatandaş açısından inandırıcı değildir. Vatandaşlarla konuştuğumda bunu görüyorum” dedi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay ve gönüllülerden oluşan ekibi Tıp Haftası nedeniyle dün Gazi Mağusa bölgesinde bulunan bazı hastaneleri, liman bölesinde düzenlenen balık şenliğini ve sosyal konutlar bölgesinde yaşayan vatandaşları ziyaret ederek cumhurbaşkanlığı konusundaki projelerinin yer aldığı kitabı dağıttı.

Özersay halkın artık içi boş vaatlerde bulunan, geçmişte en üst görevlere gelmelerine rağmen gerek yolsuzlukların giderilmesi gerekse hukuksuzlukların son bulması için kararlı adım atmayanlara güven duymadığını açık açık söylediğine dikkat çekti.Basın ofisi aracılığıyla yaptığı açıklamada Kudret Özersay, Cumhurbaşkanı olması durumunda Sayıştay raporlarının gerek Meclis’in gündemine gerekse mahkemelere taşınması için adım atma kararlılığında olduğunu, ülkedeki kötü yönetimin temelinde hukuka uygun davranılmaması ve bunu teşvik eden partizanlığın ve adam kayırmacılığın olduğunu söyledi.

Özersay’ın basın ofisinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ülkede çoğu zaman Sayıştay raporları ya da Ombudsman tarafından yapılan çalışmalarla ortaya çıkan yolsuzlukların savsaklanmadan yargı önüne taşınması için Başsavcı ve Polis Genel Müdürü ile yakın bir çalışma yürüteceğim. Bu iki makamı yolsuzlukların üzerine gitmeleri konusunda sürekli teşvik edeceğim ve gelişmelerden kamuoyunu da haberdar edeceğim. Bugün on yıl önce yaşanmış ve polis ve Sayıştay tarafından saptanmış olan yolsuzluklar hala mahkemeye taşınmamıştır. Bu durum halkın devlete güvenini sarsmaktadır. Öte yandan Sayıştay tarafından hazırlanan ve Meclis’in tozlu raflarında kalan raporları Meclis’in gündemine taşıyacağım. Kamuoyuna yansıyan ihale yolsuzluk iddiaları ve batık bankalar konusunda Bakanlar Kurulu’na başkanlık ederek özel bir inceleme ve açıklama talep edeceğim. Hükümetin samimi bir adım atmadığını veya yolsuzlukların üzerine gitmekte isteksiz davrandığını görmem durumunda bu durumu kamuoyu ile paylaşacağım. Tüm bunların yanında yolsuzluğa karşı mücadelede kamuoyunda bir farkındalık yaratılarak halkın bizzat kendisinin denetleyici olması ve hesap sorması için çaba ortaya koyacağım.”


 
Editör: TE Bilisim