Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, bugün seçimde aldığı yaklaşık yüzde 20 civarındaki oyun; Kıbrıs Türk halkının yeni bir siyaset anlayışını benimsediğini gösterdiğini kaydetti.

Özersay, ikinci turda oy yönlendirmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını da belirterek, Kıbrıs Türk halkının iradesini sandığa yansıtacağına inanç belirtti.

Bağımsız aday Kudret Özersay, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Dereboyu’ndaki seçim ofisinde gönüllüleriyle bir araya geldi ve basın açıklaması yaptı.

Alkışlarla karşılanan Özersay, burada vatandaşlardan da büyük destek gördü. Özersay, Kıbrıs Türk halkının kendisini yanıltmadığını belirterek, “Herkese yürek dolusu sevgiler, teşekkürler” dedi.

Özersay, “bu yola menfaat değil, gönül bağıyla çıktığı gönüllülere” de teşekkürlerini ileterek, bugün yaşanan olayın Kıbrıs Türk siyasi yaşamında bir ilk olduğunu ve örneği olmadığını vurguladı.

“YENİ BİR SİYASET ANLAYIŞI”

Aldıkları yüzde 20’nin üzerindeki oyun açıklamasının; tepki veya kararsız oyların bir yerde toplanması değil, toplumun yeni bir siyaset anlayışını belirlemesi ve benimsemesi olduğunu belirtti.

"Örgüt veya siyasi parti olmadan olmaz noktasına takılsaydık mevcut Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile CTP-BG adayı Sibel Siber’e yakın oy almazdık” diyen Özersay, seçim sürecinde ne söylediyse hepsinin arkasında olduğunu vurguladı.

Özersay, oy yönlendirmesinin söz konusu olmadığını, Kıbrıs Türk seçmeninin kendi iradesini sandığa yansıtacağına inandığını belirterek, salı günü basın toplantısı yapacağını da söyledi.

Kudret Özersay, seçime katılan adayları da arayıp kutlayacağını sözlerine ekledi. 
Editör: TE Bilisim