Başbakan yardımcısı Kudret Özersay geçtiğimiz gün bir TV programında, Maliye Bakanı Amcaoğlu'nun "ne toplarsak paylaşacağız" sözüne işaret ederek, "belki de günün sonunda, hepimizin aynı maaşı alacağı bir noktaya gelebiliriz, Bu, büyük ihtimalle gündeme gelecektir" ifadelerini kullanmış ve kamuoyunda büyük ses getirmişti. 

Başbakan Ersin Tatar da bugün TAK'a yaptığı açıklamada  'ükümetin korona virüs nedeniyle üç aylık bir paket hazırlayarak yürürlüğe koyduğunu, her türlü gelişmeye karşı da planları olduğunu kaydederek,  “Herkese eşit maaş verilmesi veya 2 bin TL ödenmesi gibi bir durum yoktur, olmayacaktır” dedi.  

Tatar açıklaması ile yardımcısı Kudret Özersay'ı kibarca yalanlamış oldu. 

Kriz yönetiminde çok başlılık eleştirilerine de cevap veren Tatar, “Çok başlılık yoktur. Karar yeri hükümettir. Kararı veren benim kabinemdir. Uygulamayı yapan Başbakanlıktır, ilgili Bakan arkadaşlarım ve bürokratlarıdır. Buralarda görev yapan arkadaşlar arasında zaman zaman görüş ayrılıkları olabilir. Doğaldır. Bunu büyütmemek lazımdır. Muhalefet yapmış olmak için muhalefet yapmak doğru değildir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim