Müzakereci Kudret Özersay Nisan 2015’te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaya karar verdiğini açıkladı. Uzunca bir süredir adaylığı düşündüğünü kamuoyu ile paylaşan Doç. Dr. Kudret Özersay bugün Kıbrıs Gazetesi' Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Ergüçlü'ye yaptığı açıklamada bu konudaki kararını verdiğini ve günü geldiğinde adaylık başvurusunu yapacağını açıkladı. Bilindiği üzere Cumhurbşakanlığı seçim takviminin Şubat 2015 gibi işlemeye başlaması bekleniyor.

Özersay: “Görevimin Başındayım”
Müzakereci Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlığı’na aday olmaya karar verdiğini ancak Yüsek Seçin Kurulu tarafından ilan edilen seçim takvimi başlayana değin görevinin başında olacağını ve görevin gerektirdiği şekilde davranacağını söyledi. Geçmişte ve şimdilerde Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı ve Meclis Başkanlığı yapan pek çok kişinin Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu ve aynı zamanda da görevlerini sürdürdüklerini anımsatarak “tabi ki almış olduğum bu karar kampanya ya da seçim propagandası yapmaya başlayacağım anlamına gelmiyor, görevimi bugüne değin olduğu gibi bundan sonra da aynı ciddiyetle sürdüreceğim. Kuşkusuz sayın Cumhurbaşkanı daha farklı bir düşüncedeyse gerekli kararı alacaktır” dedi.

Eroğlu En Baştan Biliyordu
Cumhurbaşkanlığına aday olma düşüncesini, kendisine bu görevi Şubat ayında öneren Derviş Eroğlu’na da söylediğini dolayısıyla bunun kimse için süpriz olmaması gerektiğini belirten Kudret Özersay, “dün Cumhurbaşkanlığına aday olma kararımı verince ilk olarak Sayın Cumhurbaşkanı Eroğlu ile konuştum ve kendisi ile adaylık kararımı paylaştım. Zaten olması gereken de buydu” dedi.
 
Editör: TE Bilisim