Değerli Basın Mensupları;
K.T. Futbol Antrenörler Derneği’mizin 26.09.2014 Tarihli Genel Kurulu, Sn.Göktaş’ınAntidemokratik Anlayışına göre sonuçlanmıştır. Sn.Göktaş’ın neden 18 yıldır değişmeyen bir başkan olduğunu, karşısına aday olduğum ilk günden itibaren tecrübe ederek öğrenmiş bulunmaktayız.

Genel Kurulda Yaşananlar;
• Genel Kurul Salonuna Girdiğimde, bir başkan Adayı olarak ön sıralarda (protokol da) yer ayrılması gerekirken, mevcut yönetim kurulu tarafından tecrit politikası uygulanarak, bana ayrılmış bir yerin olmadığını ve divana yakın olan tüm sıraların yönetim ve Sn. Göktaş’a yakın kişiler tarafından doldurulduğunu gördüm.
• Hemen akabinde daha önceden Sn.Göktaştarafından hazırlanarak atanan divanı karşımda buldum. Buna Rağmen ortamın gerilmemesi için divanın kuruluş şekline herhangi bir itiraz da bulunmadım.
• Divanınoluşturulup genel kurul açıldıktan sonra, basınlada paylaşmış olduğum üç farklı konu ile ilgili yazılı itirazlarımı hemen divan başkanına sundum. Sunmuş olduğum itirazlar divan başkanı tarafından dikkate bile alınmayarak, genel kurulun akışına devam edilmiştir. Bunun üzerine itirazımı tekrarlayarak divanın görevini yapmasını ve itiraz dilekçelerimin değerlendirilmesini istedim. Ancak divan başkanı ısrarla itirazlarımı dikkate almayarak ve bana sesini yükselterek, beni rencide ederek, susturmaya çalışarak, taraflı bir tutum göstererek; görevini ihlal etmiştir. Dernek üyelerimiz bu itirazların içeriğinin ne olduğunu öğrenmek istemelerine rağmen; Divan Başkanı taraflı bir tutum sergileyerek ‘’Herhangi bir şey yazmıyor arkadaşlar, sadece KTF Antrenörler Derneği Başkanlığına yazıyor o kadar ‘’ diyerek Genel Kurula katılan üyelerimizi yanıltmaya çalışmıştır. Divanın bu tavrı üzerine; üye arkadaşlarımın dilekçelerin içeriklerini öğrenmeye haklarının olduğu ve dilekçelerin okunması gerektiğini ısrarla divandan istedim. Ancak yine divan ‘’Sadece sana konuşma sıran geldiğinde söz verebilirim, istersen o sürede itirazlarını okursun’’ diyerek genel kurulun devam etmesini sağlamıştır.
• Divanın itirazlarımı değerlendirmeyeceğini anladığım için, genel kuruldaki üye arkadaşlarımı da bilgilendirme adına, ısrarla konuşma talep ederek, itirazlarımı üyelerle paylaşmaya çalıştım. Konuşmam süresince divan başkanın bana yapmış olduğu baskı, azarlama, sesini yükselterek beni rencide etmesi ve hatta mikrofonsuz bir ortamda konuşurken Sn.Göktaş ve taraftarlarının yüksek sesle konuşarak, müdahale ederek, sırf sesimin duyulmasını engellemeye çalışarak şahsıma MOBBİNG uygulanmıştır.Sayın Göktaş, ben itirazlarımı okuduğum sırada ön sıralardan sesini yükselterek‘’ sen önce antrenör müsün, yoksa başkan adayımısın ona karar ver…sana başkanlık sırası gelenekadar, bu derneğin sırada bekleyen Genel Sekreteri var, Asbaşkanı var, Mali Sekreteri var diyerek demokrasi anlayışını net olarak ortaya koymuş ve genel kurul sırasında şahsıma yönelttiği bu sözlerle beni aşağılamaya çalışmıştır.


• İtiraz dilekçelerimi genel kurula okuduktan sonra; Divandan dilekçelerimin kayıt altına alınmasını ve değerlendirmesini talep ettim. Divanın itiraz dilekçelerimi ısrarla dikkate alınmamasının sebebi; Kendilerininde oy verecekler listesinin reel liste olmadığını bilmeleri ve itiraz dilekçemin ekinde olan belgelerin, bunu divana ispat edecek yeterlilikte olmasıdır. Bu sebepten dolayı divan, üye listelerine yapmış olduğum itirazımın yerinde olduğunu ve genel kurulun ertelenmesini gerektireceğini bildiği için, ne itirazımı değerlendirmiş, nede bir karar üretmiştir. Hatta genel kurul yapıldığı sırada, oy vermeye gelen antrenörlerinlistede adını bulunamadığını ve o an kalemle listeye adının eklendiği de ekibim tarafımdan gözlemlenmiştir.Bu olaydan anlaşılacağı üzere genel kurul açılmış olmasına rağmen, halen daha net bir üye listesinin olmadığı,itirazlarımın ne kadar haklı olduğunun bir ispatıdır.
• Ayrıca mali raporla ilgili soru sormak istediğimde,Sn.Göktaş hiddetle yerinden kalkarak ‘’sen o denetlemeyi kimler yaptı biliyormusun? Üçtane değerli, yılların hocası yaptı… hani senin amacın bu yola çıkarken abilerine saygısızlık yapmak değildi…Şuanda mali raporu sorgularken bile saygısızlık yapıyorsun’’ diyerek mali raporu sorgulamamı engellemek için, olayı duygusal boyuta sürükledi ve orda tribünlere oynayarak birçok insanın tarafıma tepki vermesini sağlamaya çalıştı.
Değerli Basın Mensupları;
Bizler, 18 yıllık yapının yıkılmasının zor olacağının bilincinde olarak bu yola çıkmıştık.Ancak adaylığım süresince yaşamış olduğum bu sıkıntıların ve genel kurul günü yaşananların, ‘bizci değil benci bir yapının’ gereği olduğunu, kurumsallaşmanın sınıfta kaldığını, teknoloji ile ters ilerleyen bir dernek yapısının olduğunu, maalesef ki şeffaf olmaktan kaçınıp, zorbalık yapılarak eşit ve adil bir yarış olmasını engelleyen bir yapı ile karşı karşıya kaldım.
Ben yaparım olur mantığının olduğu bir yerde, K.T. FutbolAntrönerler derneği üyelerinin asıl mesleği olan eğitimcilik anlayışına yakışmayan, seviyesiz, saygı çerçevesinden uzak, anti demokratik, despot bir anlayış içerisinde,bizden olmayan yaşamasın mantığı ile hareket edilen bu yapının, divanı da içine aldığını, divanın da bu mantıkla hareket ettiği, herkes tarafından da görülmüştür. Genel Kurulda oluşan divanın yanlı tutumu nedeniyle,demokratik bir seçim olunmayacağını,eşit şartlar altında bir yarışın yapılamıyacağını, bu yapının üyelerin iradesini yansıtmayacağı düşüncesi ile, Sporun centilmenlik ile eş düşünüldüğünde,Biz Antrenörler olarak, bu spor ortamında, sportmenliğe hiç uymayan, üyelerin demokratik haklarına ipotek koyan, bu ANTİ DEMOKRATİK yapıyı şiddetle kınayarak, adaylıktan çekilmeye mecbur kaldım.
Bizlerin hep saygı duyduğumuz, takip ettiğimiz, inanmadığımız, güvenmediğimiz ve yıllarca idolümüz olan bu hocalarımızın, maalesef ki genel kuruldaki bu davranışları,özelde ben ve ekibimi,genelde ise tüm antrenörlerimizi derinden üzmüş ve büyük hayal kırıklığı yaratmıştır.
Spor dünyasında görmek istemediğimiz bu tarz düşünce ve davranışların, bir an önce camiamızdan silinmesini istiyoruz.

Saygılarımla;
Kürşat ÖZER
 
Editör: TE Bilisim