Kamu-Sen ile Hava-Sen, kamuya istihdam edilen eski KTHY ve ETİ çalışanlarının maaş ve kademe intibakları konusunda Başbakanlık önünde pankartlı eylem ve ortak basın açıklaması yaptı.

Saat 13.30’da Başbakanlık binası önünde yer alan eylemde, Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş ile Hava-Sen Başkanı Buran Atakan konuşma yaparken, ortak basın açıklamasını ise Kamu-Sen Genel Sekreteri Metin Atan okudu.

Yapılan açıklamalarda, Hükümet, Başbakan ve CTP-BG’nin izlediği tutum ve politikalar eleştirildi.

Yaklaşık 50 civarında eski KTHY ve ETİ çalışanının katıldığı eylem, basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi.

ÖZKARDAŞ: “YASA YA MECLİS’TEN GEÇECEK, YA DA SANDIĞA GÖMÜLECEKLER”

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş eylemde yaptığı konuşmada, hükümet, Başbakan Özkan Yoprgancıoğlu ve CTP-BG’yi eleştirerek, Özelleştirme Yasası kapsamında kamuda istihdam edilen eski KTHY ve ETİ çalışanlarının maaş ve kademe intibaklarıyla ilgili CTP-BG’li milletvekilleri tarafından hazırlanan yasa tasarısının bir an önce Meclis’ten geçmesini talep etti. 

Özkardaş “Yasa ya geçecek, ya da sandığa gömülecekler” ifadelerini kullandı.

CTP-BG’nin muhalefet döneminde verdiği; “göç yasası, yolsuzluk ve batık bankaların üzerine gidilecek” sözlerinin iktidara geldikten sonra hiçbirini yerine getirmediğini de iddia eden Özkardaş, bunun yanında kaldırma yönünde mücadele verdikleri ve Meclis’e kaldırılması yönünde önerge şeklinde gelen ‘göç yasasına’ olumsuz oyu kullandıklarını savundu.

Geçmişte ‘emekçinin yanında’ olan CTP-BG’nin bugün ‘yemek, sermaye ve patronlarla birlikte olduğunu’ da ileri süren Özkardaş, bunun hesabının sorulacağını kaydetti.

ATAKAN: “BİZE YAŞATTIKLARININ HESABINI VERMEK ZORUNDADIRLAR”

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan ise eski KTHY çalışanlarının yaklaşık 5 yıldan beri sokaklarda olduğunu anımsatarak, geçmişte kendileriyle “Meclis ve çadır”da birlikte hareket edenlerin bugün iktidarda bulundukları ve attıkları imzaya da sahip çıkmadıklarını savundu.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun ana muhalefet dönemindeyken söylediklerini, CTP-BG milletvekilinin yasa önerisi hazırlayarak Meclis sunduğunu yasa tasarısını ve “bu insanlara yapılan Anayasa ve eşitlik ilkesine aykırı” şeklindeki açıklamaları anımsatan Atakan, söz konusu açıklamaların geçmiş seçim dönemindeyken yapılanlar olduğunu ve şu an yine bir seçim döneminde bulunduklarını söyledi.

“Bize yaşattıklarının hesabını vermek zorundadırlar” diyen Atakan, şu an iktidarda bulananların geçmiş verdikleri vaat ve sözler sayesinde hükümete geldiklerine vurgu yaptı.

ATAN: “ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANI KÖLELEŞTİ”

Kamu-Sen Genel Sekreteri Metin Atan da okuduğu ortak basın açıklamasında, CTP-BG’li yetkililerin; “tüm yolsuzlukların, usulsüzlüklerin hesabını soracağız, göç yasası Kıbrıs Türk halkına yapılan en büyük kötülüktür, Anayasa’ya ve hukuka aykırıdır, Siyasi Partiler Yasası, Seçim ve Halkoylaması Yasası değiştirilmeden seçime gitmek ahlaki değidir” şekilde seçim öncesi vaatlerde bulunduğunu” anımsatarak, hükümet olduktan sonra ise tek bir yolsuzluğun üzerine gidemediğini, vergi hırsızlarına dokunamadığını ve üstüne de “vergi ve stok affı” çıkarttığını savundu.

CTP-BG’nin hükümet olduktan sonra ‘göç yasası’ elektrik, sokak aydınlatma, maktu ücret ve KDV konularında izlediği politikaları eleştiren Atan, gelinen aşamada özel sektör çalışanlarının ‘köleleştiğini” ileri sürdü.

Hükümetin, yasa gücünde kararname ve kararnamenin gerekçelerinde de ekonomik zorlukları göstererek ‘gasp ettiğini’ iddia eden Atan, Özelleştirme Yasası kapsamında kamuya istihdam edilen eski KTHY ve ETİ çalışanlarının maaş ve kademe intibaklarını öngören, Meclis Başkanlığı’na sunulan ve ivediliği de alınan yasa tasarısını Meclis’te görüştürmediğini savundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken ülkede, “partizanlık ile yandaş istihdam”ın devam ettiğini ileri süren Atan, hükümetin; “vergi kaçıran, vakıf ve kamu malı alarak servetlerine servet katanlarla birlikte hareket ettiğini” iddia etti.

Atan, eski KTHY ve ETİ çalışanlarına; “hukuken haklısınız ama para yok” diyen zihniyet ile meydan ve sandıkta mücadele edeceklerini belirtti.
Editör: TE Bilisim