Güzelyurt Belediyesi’nin Bursa’ya kültür gezisi düzenlediği Onurlu Yaşam Derneği heyeti de, protokol ziyaretlerinde Özçınar’a eşlik etti.

Güzelyurt Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Onurlu Yaşam Derneği üyesi 25 kişilik heyet, 19- 22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen gezide Bursa’nın kültürel ve sanatsal değerlerini inceleme fırsatı buldu.

Özçınar, Orun ve Onurlu Yaşam Derneği heyeti,  Bursa Yıldırım Belediyesi’nin Yazgülü, Kasımpatı ve Mehmet Akif  Ersoy parklarının açılış törenlerine katıldı.

Açılışların ardından Yıldırım Belediye Başkan Keskin, Özçınar, Orun ve dernek heyetine belediyenin hizmetleriyle ilgili sunum yaptı. Sosyal dayanışma projeleriyle ilgili bilgi veren Keskin, Ak Hizmet Masaları ve belediyenin diğer birimlerini gezdirdi.

Özçınar ve Orun yaptıkları temaslar çerçevesinde, Keskin ile beraber Bursa Valisi Münir Karaloğlu' nu da makamında ziyaret etti.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı, var olma mücadelesinin içinden geliyor. Biz yavru vatanda yaşayan soydaşlarımıza geçmişte olduğu gibi her daim destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Ziyarette konuşan Mahmut Özçınar da, Bursa Belediyesi’nin faaliyetlerini yerinde görmek, tecrübelerini paylaşmak ve yeni projelere imza alabilmek için Bursa'ya gittiklerini anlattı.

“Yıldırım'da bulunan cazibe merkezinde gördüklerimiz bizi çok etkiledi. Bizler de ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık” diyen Özçınar, Vali Karaoğlu’nun Bursa’yı daha iyi noktalara taşıyacağından emin olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim