Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, borç ötelemesi uygulamasının sadece borç yükünün artmasını sağladığını belirterek, belediyelerin bu borç yükü altından çıkmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Güzelyurt Belediye Başkanı ve Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar, BRT’de yayınlanan Birinci Boyut programına katılarak yerel yönetimlerin geçmişe yönelik prim borçları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Özçınar, belediyelerin geçmişten gelen sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı prim borçları ile ilgili iki yıl önce yapılan yasal düzenlemenin sorunu çözmediğini ve öteleme ile daha da borç yükünü artırdığını söyledi.

17 belediyenin yaklaşık 350 milyon olan prim borcunun yüzde 50’sinin faizlerden kaynakladığını belirten Özçınar, belediyelerin bu borç yükü altından çıkmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Özçınar, “Yapılan yasal çalışma sonucu şu gerçek ortaya çıkmıştır. 2018’de bu borcu 2020’ye öteleyerek belediyelerimize 2 yıllık bir yük daha vererek bugünlere getirdik” dedi.

Maliye Bakanlığı’nın söz konusu yasaya alternatif çözüm önerileri ile bir çalışma yaptığını kaydeden  Özçınar, “Maliye Bakanlığımızın hassasiyeti ve özel ilgisi ile sorunun nasıl çözülebileceği noktasında büyük uğraşlar veriliyor” şeklinde konuştu.

Özçınar, 2020 Ocak ayına kadar gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği aksi takdirde yerel yönetimlerin sürdürülebilir bir yapısı olmayacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim