Girne Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, 3 gün boyunca birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapan festivalde, Ozanköy’de yetişen ve nobel ödülüne aday gösterilen “uzay şairi” Osman Türkay’ın şiirleri de okundu.

Festivalin son gününde Ulun ve Anıt müzik dinletisi, Friends Lines Dans gösterisi ve Orak Kültür ve Sanat Merkezi Halk Dansları Gösterisi gerçekleştirildi.

Gıda mühendisi Naile Soyel tarafından “Pekmezin sağlığımıza faydaları” konulu sunumun da yapıldığı festivalde “Pekmezli Tatlılar Yarışması” da düzenlendi.

Yarışmada 1’inci Tomur Ergüven, 2’inci Seleran Tutuş ve 3’üncü Saaddet Dümencibaşı oldu.

Ozanköy Pekmez Festivali, Hikmet Kurtarıcıoğulları konseriyle tamamlandı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü festivalin kapanışında yaptığı konuşmada, festivali, harnup ve pekmezin sağlığa olan faydalarına dikkat çekme, Ozanköylülerin ürettikleri ürünlerin ekonomik olarak değer bulmasını sağlama ve köyün tanıtımını yapma amacıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Güngördü, Ozanköy köy kooperatifinde üretilen pekmez ile yan ürünlerinin butik paketler içerisinde turistik satışının yapılmasını da istediklerini belirtti.

Gelecek yıl Osman Türkay’ın anısını yaşatacak “Osman Türkay 3 Boyutlu Anıt Projesi” yapacaklarını ifade eden Güngördü, Ozanköy’de Sosyal Aktivite ve Kültür Merkezi’ni de tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Güngördü, Uzay Şair’ı Osman Türkay’ın şiirlerinden oluşan bir kitap hazırlamak için çalışma başlatacaklarını da ifade etti.
Editör: TE Bilisim