Gazimağusa Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde ‘Kadın yaşamdır, yaşamı destekleyin.’ temalı son programı Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda Yazar/ Barış Girişimci Sözcüsü Oya BAYDAR  ile ‘Siyasette, Hayatta Kadın ve Erkekler’ konulu söyleşi ile tamamladı.

         Konuyla ilgili olarak kadının öneminin, ülkelerin refah seviyesi olduğuna değinen Ayşegül SAKALLI sözü Oya BAYDAR’a bıraktı. Baydar,  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün emekçi kadınlar günü iken şimdi çağın gereksinimi olarak bütün kadınların günü olduğunu ve bu durumun farkındalık yaratması açısından hoş bir durum olduğunu söyledi.

 Konuşmasına, kadın sorunun erkek sorunu olduğunu belirterek devam eden Oya Baydar, kadın ezilmesinin ve haklarının ihlal edilmesinin, erkeklerin  egemen olduğu bir toplumda yaşanılmasından kaynaklandığını söyledi. İktidarın erkek elinde olması ve bütün semavi dinlerde yüceliğin erkeğe verilmesi kadına şiddeti ve baskıyı adeta destekliyor, dedi. Ayrıca devletin yasalarının kadın haklarını korumadığının da ortada olduğunu söyledi. Konuyla alakalı 13 yaşındaki bir kıza, 18 kişinin tecavüzünde, tecavüzcülere verilen cezanın caydırıcı olmadığına dikkatleri çekti. Son olarak ise konuşmasında yasaların kadına olan istismara caydırıcı nitelikte ağırlaştırılması gerektiğini vurguladı.  

Editör: TE Bilisim