Polis, bir meyhanede ova tavşanı servisi yapan işyeri sahipleri hakkında yasal işlem başlattı. Avcılık Federasyonu’nun “Alo 140 İhbar Hattı”na, bir kişinin sosyal medyayı da kullanarak, meyhanesinde av hayvanı servis edildiğinin reklamını yaptığı yönünde ihbar geldi. Gelen ihbarı değerlendiren Av Koruma Birimi, geçen çarşamba akşamı söz konusu meyhanede yaptıkları kontrolde pişirilmiş ve servis edilmiş ova tavşanı tespit etti. Olay polise aktarıldıktan sonra polis, ilgili meyhane işletmecileri hakkında yasal işlem başlattı. Konuya duyarlılık gösterip bizzat ilgilenen Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğluna, Emekli Polis Subayı Hüseyin Demirel’e ve operasyonda görevli polis memurlarına yardımlarından dolayı çok teşekkür ederiz.

Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Düzenleme Yasası;

 Av hayvanlarının ve yabani kuşların otel, pansiyon, lokanta, market, kahvehane, bar veya bu gibi ikametgah dışında başka yer veya mekanda pişirilmesi, yemek olarak verilmesi veya yemek listesinde gösterilmesi yasaktır.

 Her avcı, “Büyük Av” I. ve II. İnce Av içinde vurulan av hayvanlarını, o yıl için ilan edilen ilgili av tarihinin son gününden itibaren 90 (Doksan) gün içinde tüketmek zorundadır.

Editör: TE Bilisim