Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Çangar Motor’s KKTC’deki otomativ sektöründeki ara eleman boşluğunu dolduracak büyük bir protokole imza attı.
GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Millenium binası Başkanlık ofisi toplantı salonunda imzalananprotokolde GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar konuyla ilgli önemli açıklamalarda bulundu.

Akpınar, “Bugün Girne Amerikan Üniversitesi Olarak Yeni Bir İlki Yaşıyoruz”
Akpınar, “Bugün Girne Amerikan Üniversitesi olarak yeni bir ilki yaşıyoruz. Ben de Mehmet beyin huzurunda Çangar Motors’a sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. Üniversitemiz böyle düşünsel bir girişim yaptıktan sonra kendileri olumlu bir karşılık verdiler. Girne Amerikan Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi ve yeni açılan Otomotiv bölümünün de eklenmesi ile birlikte, öncelikli olarak ülkemizin de ihtiyacı olan otomotiv sektöründe ara eleman yetiştirme programı, bu vesile ile başlamış olacak” dedi.

Akpınar, “Yeni Akademik Yıl ile Faaliyetler Başlıyor”

Konuşmasının Devamında Akpınar, “Böylesi bir öncülüğün ve hareketin onurunu burada iki ayrı kurum olarak paylaşıyor olmak bizlere büyük mutluluk veriyor. İnsan gücüne yönelik atılan adımlarda, hepimizin dile getirmiş olduğu bu ihtiyacın giderilmesinde eğitim, araştırma ve bunlarında ötesinde bütünsel bakışla birlikte iki kurumsal yapının bu projeyi ortaya koyup hayata geçiriyor olması tabi ki ülkemize büyük menfaati olacaktır. Mehmet beye tüm içtenlikle katıldıkları için Girne Amerikan Üniversitesi adına teşekkürlerimi sunarken, potokol imzalandıktan hemen sonra da sürecin başlamış olacağını belirterek, 2013-2014 Akademik yıl ile birlikte de faaliyetler başlıyor olacak” dedi.

Çangar, “Dünyada ve Kıbrıs’ta İhtiyaç Duyulan en Büyük Eksiklik, Ara Elemanlardır”
Konuyla ilgli açıklamalarda bulunan Çangar Motor’sYönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çangar, “ Bugün Girne Amerikan Üniversitesi ile Çangar Motors’un işbirliğine tanık oluyoruz. Sanayi ve Ticaret sektöründe Dünyada ve Kıbrıs’ta ihtiyaç duyulan en büyükeksiklik, ara elemanlardır. Bu maksatla Kıbrıs’ta Girne Amerikan Üniversitesi İle bir ilki gerçekleştiriyoruz. Yapacağımız zanat okulunda yetiştireceğimiz öğrencilere, motor ve kaporta bölümünde Çangar Motors’un büyük destekleri olacaktır. Öğrencilerin eğitimine bu şekilde katkı koymaktan dolayı onur duyduğumuzu belirterek Girne Amerikan Üniversitesine ve Serhat Bey’e bu projede bizimle çalışmayı seçtikleri için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilisim