Kıbrıs Türk Oto Tamircileri Birliği’nin Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO)’nda gerçekleştirdiği olağan genel kurulda birlik başkanı yeniden Halil İbrahim Çoktan oybirliğiyle seçildi.

 

Genel kurulda divanın oluşturulmasının ardından KTEZO Başkanı Hürrem Tulga kısa bir konuşma yaptı. Tulga konuşmasında herkesin her işi yapmasının doğru olmadığını işi yapacak olan kişilerin işinin ehli olması, ustalık belgesinin olması gerektiğini hatırlatarak, mesleki alanlarda belgesi olmayan, belli kalite ve standartlara uymayan kişilerin işyeri açamayacağını belirtti. Sektörlerin belli kalite ve standartlara ulaşmasında gerekli yasal düzenlemelerin de bir an önce yapılması gerektiğini ifade eden Tulga, mesleki alanlarda standartlar ve kalitenin artırılması için Oda olarak gerekli çalışmaları yürüteceklerini vurguladı.

 

KTEZO Başkanı Hürrem Tulga’nın konuşmasının ardından olağan genel kurulda mali ve çalışma raporu okunarak, aklandı, görüş ve önerilerin ardından birlik organlarının seçimine geçildi.

 

Yönetim Kurulu Başkanı yeniden Halil İbrahim Çoktan seçilirken, yeni Yönetim Kurulu Üyeleri Erkut Kıranoğlu, Ali Sonay, Hasan Akanay, Rafet Aktan, Sadrettin Çaluda, Şeref Demirok’un seçilmesiyle oluştu. Yüksek Onur Kurulu’na Mustafa Baş, Kerim Tezkol, Ali Çoktan seçildi. Denetleme Kurulu’na ise Sedat Demirok ve Serkut Kıranoğlu seçildi. 

Editör: TE Bilisim