KTEZO’dan yapılan açıklamaya göre Oda Başkanı Hürrem Tulga, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ustalık belgesi uygulamasının Çıraklık ve Meslek Eğitimi Yasası uyarınca ilk kez planlı, sistemli ve sivil toplum örgütleriyle işbirliğinde 2005 yılında uygulanmaya başladığını belirterek, oto kaporta ve oto boyacıların da ustalık belgesiyle sertifikasyon sistemi kapsamına alındığını ifade etti.

Sertifikasyon sistemiyle birlikte mesleki yeterliliklerin ve meslek standartlarının kurumsallaşması çalışmalarında son aşamaya gelindiğini vurgulayan Tulga, işyeri standartlarının belirlenmesi için de gerekli çalışmaların Türk Standartları Enstitüsü ile sürdürüldüğünü ifade etti.

GÜRSOY

Kıbrıs Türk Oto Kaporta ve Oto Boyacılar Birliği Başkanı Ali Gürsoy yaptığı konuşmada oto kaporta ve oto boyacılık alanında sınavları geçen 69 ustanın piyasada meslek standartlarına uygun olarak hizmet verecek olmasının gurur verici olduğunu ifade etti.

Gürsoy, ustalık sınavları sayesinde meslek standartlarının, emeğin ve piyasada hizmet veren ustaların da korunmasının amaçlandığını belirtti.
Editör: TE Bilisim