KIBRIS MANŞET-ÖZEL

Covid-19 Krizi sonrası ekonomi can çekişiyor özellikle de turizm sektörü kan ağlıyor.

Yurt dışından turist ağırlayamayan oteller yerli turiste yönelip kısmi indirimler yapsa da gecelik oda fiyatları vatandaşın yüzünü güldürmüyor.

KKTC’de turizmciler dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs sebebiyle bu sezonu tarihin en kötü sezonu olarak geçiriyor.

Covid-19 nedeniyle yurt dışından ülkeye gelemeyen ya da gelmek istemeyen tatilciler 5 yıldızlı oteller başta olmak üzere tüm sektörü vurdu.

Gelişmeler turizmcileri yerli turistlere çevirdi ancak özellikle lüks otellerin gecelik fiyatları cep yakıyor.

Kendi ülkesinin otellerinde tatil yapamayan dar gelirli vatandaş yurt dışından turistin gelmediği bu sezonu tatil yaparak geçirmek istiyor.

5 yıldızlı otellerin gecelik konaklama fiyatı 500 liradan başlarken 1000 TL’ye kadar çıkıyor.

Lüks oteller müşterilerine sınırsız yiyecek, alkollü alkolsüz içecek sunuyor.

KIBRIS MANŞET'e konuşan tatilciler  otellerin açık büfe ve benzeri lüks hizmetlerinden kesinti yaparak ya da başka formüller üreterek fiyatlarını dar gelirlilerin de faydalanabileceği makul fiyatlara çekmesini bekliyor.

İndirimli fiyatlarla hem tatil yapabileceklerini hem de boş bir sezon geçirecek olan otellerin iş yapabileceğini savunan yerli turistler, otellerin kısmen de olsa ayakta kalabileceğini düşünüyor.

Hükümet ve Turizm sektöründen bu konuda bir girişim bekleyen yerli turist, bu yazı tatil yaparak geçirmek istiyor.

Bu arada KIBRIS MANŞET’in sorularını yanıtlayan Turizm ve Çevre Bakanı Kutlu Evren konuyu turizm örgütleri ile konuşacağını ve gerekli çalışmaların yapılmasını isteyeceğini ifade etti.

Evren turizm ve eğitim sektörü için özel paket hazırlamak için girişimlerde bulunduklarını ilerleyen günlerde bunların kamuoyuyla paylaşılacağını da sözlerine ekledi.

KIBRIS MANŞET muhabirine konuşan bazı 5 yıldızlı otel yöneticileri de iç turizme yönelik özel indirimli projelerinin üzerinde çalışıldığını ancak KKTC devletinin de bunda katkısı olması gerektiğini gerekirse otellere elektrikte önemli indirimlere gidilebileceğini söylediler.

Editör: TE Bilisim