Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) üyesi Fotoğraf Sanatçısı Lisani Otağ’ın dört fotoğrafı, Almanya’da düzenlenen “German International DVF Photocup” yarışmasında sergilenmeye değer bulundu.

FODER’den yapılan açıklamada, Otağ’ın fotoğraflarının sergilenme kararının, erişilmesi zor bir başarı olduğu kaydedildi.

Açıklamaya göre yarışmada sergilenme başarısı elde eden fotoğraflar, “Tanrısal Güzellik”, “Son Umut”, “Karanlığın Ötesi II” ve “Teşekkürler”.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Lisani Otağ’ın eserlerinin dördü de  sergilenmeye layık görülürken, toplamda 10 sergileme (accept) alma başarısını gösterdi. Yaklaşık on bin fotoğrafın yarıştığı bu organizasyonda,  toplam üç eseri  GIP Honourable Mention ile onurlandırıldı.”

Yazılı açıklamada,  The International Federation of Photographic Art (FIAP), The Photographic Society of America (PSA)  ile The Royal Photographic Society  (RPS)’nin dünyada fotoğraf konusunda  otorite ve  söz sahibi olduğuna dikkat çekildi.

Yarışmaya Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Güney Kıbrıs’tan katılan yarışmacılardan sadece  Lisani Otağ’ın eserlerinin sergilenmeye uygun bulunduğu belirtilen açıklamada, “Lisani Otağ, geçtiğimiz yıl Belçika’dan altın, bir önceki yıl ise yine Almanya’dan gümüş madalya ve bir de onurlandırma sertifikası kazanmıştı” denildi.

Editör: TE Bilisim