Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler’in yaptığı yazılı açıklamaya göre, ÖSYM 2014-2015 öğretim yılı için TC Yüksek öğretim programlarına yapmış olduğu yerleştirmelerden sonra boş kalan yerlere otuz bin altı yüz seksen dört lisans (30.684) ve yirmi sekiz bin üç yüz yirmi sekiz (28.328) toplamda elli dokuz bin on iki (59012) kontenjana ek yerleştirme yapacak.

Öztürkler açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tercih yapan 1 milyon 239 bin 761 öğrenciden 118 bin 652 öğrenci, AÖF programlarına toplamda 922 bin 275 öğrenci tercihleri doğrultusunda yükseköğretim programlarına yerleştirildi, 663 bin öğrenci de tercih yapmadı.

TC yükseköğretim programlarına yerleşme alan öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan programlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek.

Yüksek öğretim programlarının 2014-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dahil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan programlara ve varsa yeni açılan yüksek öğretim programlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ‘ek yerleştirme’ yapılacak.”

Sınavsız geçiş dahil merkezi yerleştirmede ve açık öğretim programlarının kontenjansız programları dışında bir yüksek öğretim programına yerleştirilen adaylar “Ek yerleştirme” için başvuru yapamayacaklarını dile getiren Öztürkler, merkezi yerleştirmede bir örgün yüksek öğretim programına yerleştirilmiş adaylar ile kontenjan sıralaması olan açık öğretim programlarına yerleştirilmiş olan adayların program sınırlaması olmayan açık öğretim programlarına “Ek yerleştirme” için başvuru yapabileceklerini kaydetti.

“EK YERLEŞTİRME İÇİN TERCİHLER 15-19 EYLÜL’DE....”

“Ek yerleştirme” için tercihler 15-19 Eylül 2014 (her iki tarih dahil) ÖSYM sitesinde yayınlanacak kılavuzdan yapılacak.

Bu kapsamda olan KKTC’li aday öğrencilerin tercih yapmadan önce 10 TL kayıt ücreti yatırarak işlem yapmaları gerektiğini kaydeden Öztürkler, detaylı bilgiye ÖSYM’nin sitesindeki konuyla ilgili sayfasından ulaşılabilineceğini belirtti.
Editör: TE Bilisim