Bu amaçla Rektör Prof. Dr. Necdet Osam başkanlığındaki DAÜ heyetini konuk eden İskele Belediyesi, tüm ilçeler gibi İskele’de de üniversite olması gerektiğini belirtti.

OSAM: “DAÜ, İSKELE’YE NEFES VERECEK”

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre,  bölgeye DAÜ yerleşkesi kazandırmak için belediye ile çalıştıklarını ifade eden DAÜ Rektörü Prof. Dr. Osam, “Belli başlı prosedürleri tamamladıktan sonra bu iş hallolacak” dedi.

Bir başarı elde edilirse bu başarının toplumun başarısı olacağına dikkat çeken Prof. Osam, üniversitenin bir hayat olduğunu, öğrencilerin ise İskele’ye nefes vereceğini ifade etti.

SADIKOĞLU:  “DAÜ İLE İŞBİRLİĞİNE SICAK BAKIYORUZ”

DAÜ’yle başlattıkları işbirliğinden memnun olduğunu söyleyen  İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, tüm ilçelerde bir en az bir üniversite varken İskele’de olmamasının çok büyük bir eksiklik olduğuna dikkat çekti.

İskele’nin ilçe olduğunu ancak sadece kâğıt üzerinde ilçe kaldığını kaydeden Sadıkoğlu, DAÜ’nün İskele’ye bir fakültesini bile getirmesinin ilçeye çok büyük kazanımlar sağlayacağını belirtti. 

Sadıkoğlu, yapılan görüşmenin detaylarını yarın akşam İskele’deki kurum kuruluş ve siyasi parti yetkililerine de aktaracağını ifade etti.

İskele’ye bir üniversitenin açılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Sadıkoğlu, İskele ile yakından ilgilenen Prof. Osam ve heyetine teşekkür etti.

DAÜ’nün önemli bir değer olduğunu kaydeden Sadıkoğlu, üniversiteyle yapılacak işbirliklerine sıcak baktıklarını kaydetti.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’a İskele Belediyesi’ni ziyaretinde Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Alanlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hamit Caner, Başkan Sadıkoğlu’na ise Meclis üyeleri Mahmut Yılmazoğulları, Kubilay Aşık ve İsmail Osum eşlik etti.

Editör: TE Bilisim