İSKELE BELEDİYESİ’NİN KONUĞU OLAN ÇOCUK YAZAR AYBİKE GÜL DEMİR KATILIMCI ÖĞRENCİLERDE BÜYÜK İLGİ UYANDIRDI.


İskele Belediyesi IV. Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri, renkli ve coşkulu buluşmalara vesile olmaya devam ediyor. Bu etkinlikler kapsamında, Türkiye’nin en genç yazarı, Aybike Gül Demir İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde öğrencilerle bir araya gelerek, kitapları ve deneyimleri hakkında bilgiler aktardı.

Katılımcılar arasında büyük ilgi uyandıran etkinlikte, Bekirpaşa Lisesi, İskele Ticaret Lisesi, Şehit İlker Karter İlkokulu ve Doğu Akdeniz Doğa Koleji öğrencileri hazır bulundu.

Konuk yazar, ilk kitabı öncesinde yaşadıklarını ve tecrübe ettiği süreçleri öğrencilerle paylaşarak, okuma alışkanlığının edinilmesinin faydalarından söz etti. Kitaplarında, hayal dünyasında yarattığı kahramanıyla serüvenden serüvene yolculuğa çıktığına işaret eden Aybike Demir, her insan gibi Maline’in de büyürken, kendi yeteneklerini keşfetmeye başladığını ve heyecanın da artarak devam ettiğini ifade etti. Yaşıtlarını kitap yazma konusunda cesaretlendiren ve sorularına cevap veren Demir, kendisini ikinci kez İskele’de konuk edip öğrencilerle buluşmasını sağlayan, başkan Halil İbrahim Orun’a ve İskele Belediyesi’ne teşekkür etti. Etkinlik sonunda, İskele Belediyesi tarafından katılımcı öğrencilere hediye edilen kitapları imzalayan yazar, öğrencilerle birebir temas kurarak arkadaşlıklar da kurdu.

2000 yılında Gazi Mağusa’da doğan Aybike Gül Demir, fantastik çocuk romanı Maline Maceraları serisinin üçüncü kitabı olan ‘Hector Fog’un Peşinde’’yi Ocak, 2013’de okuyucularla buluşturdu.

Düzenlenen etkinlik hakkındaki düşüncelerini aktaran Başkan Halil İbrahim Orun, kültür ve sanatın tüm alanlarında halka, özellikle gençlere ve çocuklara yönelik faaliyetlerde bulunmaya büyük önem verdiklerini belirtti. Kitap okuma alışkanlığının erken yaşlarda kazanılabilecek, kişisel gelişimin mihenk taşı olduğunu belirten Orun, donanımlı ve özgüveni yüksek bir nesil yaratılması için kurum olarak insiyatif aldıklarını söyledi. İskele Belediyesi’nin öncelikli projelerinin insana yapılan yatırımlar olduğuna işaret eden Orun, ̎Göz bebeğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlarken, onlara her türlü bilgi ve beceriyi kazandırmayı hedefliyoruz.̎ dedi.

 
Editör: TE Bilisim