Yakın Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen “Ortadoğu’da Din ve Siyaset” başlıklı programın sertifikaları katılımcılara Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphanesi’nde verildi.

YDÜ’den verilen bilgiye göre, altı haftalık eğitim programına Gazeteci ve Araştırmacı Yazar Fehmi Taştekin, ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Boztemur, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fulya Atacan, TOBB Üniversitesi öğretim üyesi ve Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Doç. Dr. Şaban Kardaş, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi ve Stratejik Düşünce Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Şahin, Araştırmacı-Yazar Ruşen Çakır ve NTV Haber Müdürü Mete Çubukçu konuşmacı olarak katıldı.

Programın yürütücüsü Yakın Doğu Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nur Köprülü, programın “Ortadoğu’nun son yıllarda gündemin en baş köşesinde yer almasından dolayı ve özellikle Arap Baharı’nın oluşturduğu kriz ortamında bölgeyi daha iyi anlamak adına” düzenlendiğini kaydetti.

Program konusunda görüşlerini dile getiren Yakın Doğu Enstitüsü öğretim görevlisi Erhan Ayaz da, devam etmekte olan “Kriz Yönetimi” sertifika programının sona ermesinin ardından “Türk Dış Politikası” sertifika programının başlatılacağını kaydetti.

Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Umut Koldaş da kapanış töreninde yaptığı konuşmada, Ortadoğu’nun gelecek projeksiyonları ve bölgedeki siyasetin değişen niteliği hakkında bilgiler sunulduğunu belirtti.

Yakın Doğu Enstitüsü ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen sertifika programlarının detayları ve kayıt işlemleri için gerekli bilgilere; www.neu.edu.tr web sayfasından, [email protected] e-posta adresinden, Yakın Doğu Enstitüsü Facebook beğeni sayfasından, 0392 22 36464 (dahili 532) ve 0533 829 9736 numaralı telefonlardan ulaşılabileceği belirtildi. 
Editör: TE Bilisim