Oda Başkanı İrfan Tansel Demir, son günlerde özellikle ülke ormanlarında Çam Kese Böceği zararlısına karşı yapılacak biyolojik mücadele ihalesi ile ilgili tartışmaları kaygı ile izlediklerini bildirdi.

Demir, 4-5 yıldır geçen kurak ve ağır hava şartlarından dolayı ülke ormanlarına ciddi boyutta stres ve vejetasyon sorunu geldiğini, üst üste bu kurak sezonların getirdiği zararlı böcek ve hastalıkların baskısının, epidemi yapma noktasına geldiğini ve ormanların sağlığı için çok ciddi tehdit haline geldiğini kaydetti.

Bu tür ekolojik şartlarda eko sistemin kendisini yenileyemeyecek duruma geldiğine ve doğal zenginlikler ve milli servet olan ormanların telafisi mümkün olmayan kayıplar yaşayacağına dikkat çeken Demir, şunları kaydetti:

“Bu şartlarda bizlerin bu olumsuzluğa müdahale ederek mühendisliğin gereğini yerine getirerek doğamıza, çevremize ve ormanlarımıza yardımcı olmak zorundayız.

Biyolojik çevre ve ekosistemde telafisi mümkün olmayan sonuçlar için bu kötü şartlarda herkesin pozitif düşünce ve sağduyulu olması gerekir. Çevremize, doğamıza ve ormanlarımıza sahip çıkmak herkesin görevidir.

İnsanlığa ve gelecek nesillere bırakabileceğimiz en büyük miras bu olması gerekir.

Orman Mühendisleri Odası olarak öncelikle bu hassasiyetlerimizi dinleyerek bu konuda bütçe olmamasına rağmen gerekli ödeneğin sağlanması hususunda Sayın Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ a teşekkür ediyoruz.

İhale sürecinin sağlıklı bir şekilde neticelendirilmesi için kısır ve gereksiz tartışmaları yersiz buluyoruz. Bu konuda Ormanlarımızın sağlığının her şeyden önce geldiğini belirtmek istiyoruz.”
Editör: TE Bilisim