Orman Dairesi Müdürlüğü, ormanlarda, arazi koşullarında çalışan personeline, Sağlık Bakanlığı’nın kontrolünde faaliyetlerini yürüten Acil Servis gönüllüleri ( Civil Emergency Service Volunteers) tarafından ilk yardım eğitim programları verilmeye başlandığını bildirdi.

Daireden yapılan açıklamaya göre, planlanan ilk eğitim, Esentepe Sivil Savunma Sosyal Tesislerinde 16 Haziran’da gerçekleştirildi. Orman Dairesi’nin Girne- Alevkaya ve Küçükerenköy yangın hazır kuvvet ekiplerine ( 32 kişi ) yönelik eğitimde, görev sırasında ve normal hayatta başlarına gelebilecek herhangi bir sorunda özellikle arazide yaralanma, kırık–çıkık, yangın söndürme çalışmalarında duman zehirlenmesi, cilt yanıkları, yılan/böcek ısırmaları ve benzeri konularda bilgi verildi.

Bu tip eğitimlerin diğer bölgelerde görev yapan daire personellerine de verileceği belirtilen açıklamaya göre, eğitim programları aynı konularda 23 Haziran’da Yeşilköy/İskele bölgesinde ( 10:00-13:00), 27 Haziran’da Lefkoşa Müdürlük binasında ( 14:00-16:00) ve 14 Temmuz’da Güzelyurt bölgesinde (10:00-13:00) yapılarak tamamlanacak. Tüm bu eğitimlerin herkese açık olduğuna işaret edilerek, halkın da katılabilmesi için en yakın orman dairesi birimleri ile temasa geçmeleri istenildi.
Editör: TE Bilisim